На сьогоднішній день поточний ремонт вже виконано на прибудинкових територіях понад сотні висоток. Капітальні роботи поки що проведено у 9 дворах. Це майже 70% від запланованого обсягу робіт.

Асфальтування прибудинкових територій у місті розпочалось ще навесні. Дещо гальмували темпи ремонту затяжні дощі, на які виявилось дуже щедрим цьогорічне літо. Але разом з тим до кінця серпня планується завершити ремонт твердого покриття в усіх запланованих 175 дворах.

Не припиняється у гарну погоду і капітальний ремонт прибудинкових територій. Цьогоріч вже постелено новий асфальт на проїзді від проспекту Юності до будинку №92 по вулиці Келецька, а також від будинку №50 до №58 по вулиці 600-річчя. Відремонтовано двори будинків з адресами вул. Л.Ратушної,120; вул. Островського,7, вул. Стахурського,2, вул. Фрунзе,39,12 та 16, Келецька 78б. На сьогоднішній день роботи тривають в дворах багатоповерхівок з адресами вул. Червоноармійська,107 та Стеценка,48 та 50.

Директор департаменту житлового господарства міської ради Сергій Кушнір розповідає, що з кожним роком у Вінниці зростають обсяги ремонтних робіт на прибудинкових територіях. Минулого року капітальним та поточним ремонтом було охоплено тверде покриття сотні дворів. А цьогоріч обсяги робіт зростуть майже вдвічі.

Сергій Кушнір також відзначає, що мешканці багатоповерхівок вже більше усвідомлюють, що вони є співвласниками своїх будинків і дворів, і вчаться конструктивно вирішувати спільні проблеми, такі як заміна старих мереж, відновлення покрівель, зонування прибудинкової території. Там, де сусіди дружні та активні – порядок є і в будинку, і біля нього.

На сьогоднішній день є ще досить багато нарікань мешканців на те, що сусіди заставляють своїми автомобілями всю вільну територію двору. Але поступово люди починають розуміти, що цю проблему можна вирішити через домовленість між собою про виділення спеціального місця у дворі під впорядковану стоянку. Цього року автопарковки вже облаштовано у двох дворах: по вул. Келецька,78б та Ф.Кона,18. Там мешканці окрім того, що домовились, профінансували 30% асфальтування. Решту виділив міський бюджет.



Переглядів: 3928
Поширень: 0