З початку року у такий спосіб вже замінено тверді покрівлі у 12 багатоповерхівках.

Минулого року лідером у капремонті шляхом співфінансування стали роботи по заміні старих інженерних мереж в багатоповерхівках. Але занадто сніжна зима змінила пріоритети частини мешканців. Адже під сніговим покровом деякі шиферні покрівлі ледь витримували навантаження. Траплялись випадки, коли крівлі навіть провалювались. Тому люди, які живуть у будинках із шиферним дахом, вирішили «готувати сані з літа» і замінити старі покрівлі на нові, скориставшись можливістю, яку надає міська програма по співфінансуванню капітальних робіт 70% на 30% (коли понад дві третини вартості робіт фінансується з міського бюджету, а 30 % - за рахунок коштів самих жителів).В результаті, з весни у місті вже замінено 1,5 тисячі м2 шиферних дахів у 12 будинках. Всього заплановано такі роботи в близько 20 будинках

Продовжуються у місті й капітальні ремонти м’яких покрівель. На сьогоднішній день «у складчину» повністю відновлено дахи у 6 висотках, загальною площею майже 2,5 тис. м2. А міжпанельні стики відремонтовано в 15 будинках. Якщо додати їх протяжність, то це вийде майже 17 кілометрів відремонтованих міжпанельних швів.

Стосовно інженерних мереж, то мешканці не втрачають інтерес до їх ремонту. Адже у будинках, яким кілька десятків років, трубопроводи знаходяться у досить зношеному стані. А це, в свою чергу, негативно відображається на якості надання послуг з водо- та теплопостачання. Цьогоріч старі труби вже замінено в 13-ти будинках, загальною протяжністю майже два кілометри.

Винятково коштом міського бюджету капітальний ремонт будинків проводиться у тих випадках, коли висотка передається на баланс ОСББ. У поточному році так відремонтовано вже два будинки. Тривають роботи іще на одному.

Окрім цього в дворах багатоповерхівок на замовлення департаменту житлового господарства міської ради проводиться ремонт спортивних майданчиків. На сьогодні чотири площадки вже відновлено, іще на чотирьох роботи тривають.



Переглядів: 2788
Поширень: 0