Про це повідомляє прес-служба СЗГ УМВС України у Вінницькій області.

Працівники міліції «на гарячому» затримали трьох неповнолітніх хлопців, яких підозрюють у скоєнні низки пограбувань. Зловмисники підстерігали жінок темної пори доби, коли вони поверталися додому і виривали у них з рук сумки з особистими речами, грошима та іншим майном.

Грабіжниками виявились двоє школярів однієї з вінницьких шкіл 14-ти і 15-ти років та їх 17-річний друг.

Як з’ясувалось, хлопці у такий спосіб вирішили заробляти собі на кишенькові витрати. Заздалегідь домовившись між собою, вони по черзі ходили на кримінальне «полювання».

Працівники міліції встановили, що в своєї першої жертви зловмисники виривали сумку із мобільним телефоном та грошима у сумі 550 гривень у центрі міста. У іншої жінки грабіжники шляхом ривка відібрали сумку із кількома пластиковими картками та коштами. Здобиччю третього пограбування для юнаків стали 50 гривень та мобільний.

Жінки, які стали жертвами злочину упізнали своїх кривдників.

Наймолодший зловмисник вже не вперше потрапляє у поле зору міліціонерів - підліток перебуває на профілактичному обліку у відділі кримінальної міліції у справах дітей.

Зараз правоохоронці перевіряють їх на причетність до інших правопорушень на території міста та області.

За фактами пограбувань працівниками міліції відкриті три кримінальних провадження за ч.2 ст. 186 КК України (грабіж). Максимальний термін покарання, передбачений санкцією даної статті – шість років позбавлення волі. Триває слідство.



Переглядів: 3660
Поширень: 0