Ще вісім років тому у кожній вінницькій школі з’явився комп’ютерний клас. Але протягом останніх років вимоги у володінні навичками роботи на комп’ютері значно зросли. Тому кількість комп’ютерних класів у школах міста збільшується.

комп\'ютерний клас у вінницькій школіДля вивчення курсу інформатики щотижня у школах міста загалом проводиться майже 400 уроків. На сьогоднішній день у закладах середньої освіти обладнано 64 навчальні комп’ютерні класи, у яких нараховується 685 комп’ютерів. У вісімнадцяти навчальних закладах функціонує по два класи, у чотирьох – по три, а у фізико-математичній гімназії – чотири. «За два останні роки у школах міста за сприяння обласного департаменту освіти додатково було обладнано 12 сучасних комп’ютерних класів, - розповідає начальник від-ділу загальної середньої освіти, дистанційної освіти та впровадження інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Єрмаков. – Але для оптимального проведення уроків з використанням інформаційно-комп’ютерних технологій необхідно було б обладнати усі школи міста хоча б двома навчальними комп’ютерними комплексами. Тому відповідна робота по збільшенню кількості сучасних комп’ютерних класів буде тривати й надалі».

Важливою складовою формування комп’ютерної грамотності учнів сьогодні є вміння працювати у Інтернеті. Тому усі школи, садочки та позашкільні заклади освіти міста протягом останніх років підключено до всесвітньої мережі.

Окрім того, школярі, яка бажають більш досконало вивчати предмет, можуть відвідувати гуртки інформатики й у позашкільних навчальних закладах. Наприклад, у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва гуртки інформатики і програмування діють ще з 1987 року. Наразі їх відвідують понад 200 дітей 1-11 класів. У міжшкільному навчально-виробничому комбінаті упродовж останніх років щорічно понад півтисячі старшокласників опановують професії, дві з яких безпосередньо пов’язані з інформаційними та комунікаційними технологіями.​



Переглядів: 4551
Поширень: 0