У міжнародному автомобільному пункті пропуску «Шегині» відбулась екстрадиція 39-річного громадянина Литовської Республіки, який перебував у міжнародному розшуку за підозрою в організації контрабанди психотропів.

Встановлено, що у січні 2009 року іноземець разом із спільниками організував контрабандне переміщення з Литви до України одну з найбільших партій метамфетаміну. Співробітники СБУ затримали наркокур’єра, в автомобілі якого, у спеціально обладнаній схованці, виявлено та вилучено 12 пакунків із психотропною речовиною, загальною вагою 12 кг. У результаті подальших оперативно-розшукових заходів та слідчих дій припинено злочинну діяльність замовника цієї партії психотропів – мешканця Вінниці.

Стосовно затриманих осіб слідчим відділом Управління СБУ у Волинській області було порушено кримінальну справу за ч.3 ст.305 та ч.3 ст.307 Кримінального кодексу України, а організатора контрабанди, який керував діями зловмисників, СБУ оголосила в міжнародний розшук.

У квітні ц.р. на території Польщі за інформацією Служби безпеки України та Інтерполу, місцева поліція затримала оголошеного у міжнародний розшук зловмисника.

Вироком суду кур’єра та замовника засуджено до восьми з половиною та дев’яти років позбавлення волі відповідно. Найближчим часом перед судом також постане екстрадований з Республіки Польща організатор злочинної оборудки.



Переглядів: 3197
Поширень: 0