Такий феномен сім’я Майданників пояснює просто – дитина відчула, що вона потрібна, а найголовніше, що її люблять. Маючи уже власну дорослу доньку, Майданники не побоялися відповідальності й удочерили Віку. І за півроку дівчинка своїх прийомних батьків назвала «мамою» і «татусем».

У те, що дитина заговорить, у спецшколі, де виховувалася Вікторія, не вірили. Майданники ж переконують: за декілька років їхня молодша Вікуся стане справжнім оратором.

Звуків Вікторія не чула від народження. Її немовлям привезли в спец школу для дітей із вадами слуху. Лікарі, діагностувавши глухоту, вчили дівчинку не розмовляти, а розпізнавати знаки.

Олександр та Олександра Майданники вірили, що дівчинка зможе говорити. Рішення про удочеріння хворої дитини родині Майданників далося нелегко. Остаточне «так» сказала старша донька. Вона під час літніх канікул познайомилася зі своєю молодшою тезкою і полюбила її.

Вікторія Майданник, сестра:
«Все робиться разом: уроки, їмо, спати лягаємо разом, все разом».

Дівчинка майже рік у родині. Батьки переконують: жодного разу не пожалкували про своє рішення. З появою маленької Віки вони наче помолодшали на двадцять років.

Олександра Майданник, мама:
«Коли любиш - усі недоліки згладжуються, коли любиш - легко зважитись на усі мінуси, а зараз маємо гарну дівчинку, яка змінила все життя».

Олександр Майданник, батько:
«То було сімейне рішення, троє суток думок - прийняли рішення, що Віка залишиться в нас, аби знала, що в неї є мама і тато».

Усиновлення дитини із вадами слуху на Вінниччині перший випадок. Зазвичай таких дітей беруть лише іноземці. Маленьку Вікторію Майданникам теж довелося відвойовувати в італійської сім’ї.

Таїса Фортунівська, начальник відділу в справах дітей Крижопільської районної ради: «Почали шукати варіанти, як залишити дитину на Україні, ніяких інших варіантів більше не могло бути, як усиновлення, ми звертались в усі департаменти».

Маленька Віка уже давно перестала бути для Майданників прийнятою донькою. У дівчинки виявився музичний і танцювальний талант, який потрібно розвивати. Своїх батьків і сестру Віка поки що чує лише завдяки слуховому апарату. Але в родині Майданників вірять - згодом Віка зможе вільно чути та розмовляти.


Переглядів: 3499
Поширень: 0