У м. Вінниці біля Центрального ринку працівники підрозділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків затримали 55-річного чоловіка, в якого було виявлено 990 грамів перманганату калію білоруського виробництва. Речовина була розфасована у 198 пакетиках фабричного виробництва. Перманганат калію є прекурсором та використовується для виготовлення наркотиків. Його продаж заборонений в Україні.

За даним фактом слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст.311 ч.1 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів з метою їх використання для виробництва або виготовлення наркотичних засобів чи психотропних речовин). Максимальне покарання за таке правопорушення – обмеження волі на строк до трьох років.

Крім цього, в діях чоловіка вбачаються ознаки кримінального правопорушення передбаченого ст.305 КК України (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів), оскільки зазначений прекурсор був перевезений на територію України незаконно, поза митним контролем.



Переглядів: 3538
Поширень: 0