Мета проектів: стимулювати участь громадськості та інформувати громадян про процеси розробки і реалізації адміністративно-територіальної реформи в Україні.

В рамках ініціативи громадські організації – переможці конкурсу співпрацюватимуть з громадською організацією «Інститут громадянського суспільства» і за запропонованою методологією виконуватимуть комплекс робіт з проведення регіональних досліджень, підготовки аналітичних матеріалів, організації публічних заходів з обговорення можливих підходів до проведення реформи та комплекс заходів з інформування громадян.

Гранти на реалізацію проекту отримали ГО «Спілка підприємців Тростянеччини», Тернопільське ГО «Асоціація споживачів», Вінницька ОГО «Подільська агенція регіонального розвитку» та Херсонське міське ГО «Ліга професійних тренерів».

Навесні 2008 року Міністерство регіонального розвитку та будівництва України підготувало новий проект Концепції реформи адміністративно-територіального устрою України та виробило проекти документів для втілення реформи місцевого самоврядування, концепції державної регіональної політики та удосконалення системи підвищення кваліфікації в сфері державного управління.

Цей проект сприятиме забезпеченню участі представників НДО, незалежних експертів, органів місцевого самоврядування та зацікавлених громадян у плануванні, розробці та впровадженні рішень в сфері адміністративно-територіальної реформи. По завершенню ініціативи, Міністерству будуть надані аналітичні матеріали та рекомендації, напрацьовані в рамках проектів.

Проект реалізується у співпраці з Міністерством регіонального розвитку та будівництва України. Він є частиною спільної ініціативи Фонду Східна Європа, Проекту «Підтримка децентралізації в Україні» та Міжнародного фонду «Відродження» і реалізується за фінансової підтримки Чорноморського фонду для регіональної співпраці Фонду Маршала «Німеччина - США», Агентства США з міжнародного розвитку та Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва.


Переглядів: 3130
Поширень: 0