Про це газеті „МІСТО” повідомила прес-офіцер управління податкової міліції ДПА у Вінницькій області Ольга Шишківська. Як вона розповіла, одну з таких оборудок викрили співробітники відділу по боротьбі з незаконним обігом підакцизних товарів податкової міліції ДПА у Вінницькій області.

Більше шести з половиною тисяч пляшок благородного напою – коньяку на полиці магазинів не потрапить. Причина не в якості напою, а в акцизних марках – вони призначаються для іншого виду алкогольної продукції. А це є прямим порушенням відповідного Положення про виробництво, зберігання та продаж марок акцизного збору з голографічними захисними елементами і маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів, затвердженого постановою Кабінету міністрів України.

- Алкогольні напої, марковані з порушенням вимог Положення, вважаються немаркованими, - відзначає начальник відділу по боротьбі з незаконним обігом підакцизних товарів УПМ ДПА у Вінницькій області Андрій Король. – Відтак уся коньячна продукція на суму 155 тисяч гривень співробітниками податкової міліції вилучена на одному із складів м.Вінниці до прийняття рішення відповідно до закону. Проводяться заходи по виявленню і притягненню до відповідальності винних осіб.

Відповідальність за скоєне правопорушення передбачає штраф у розмірі від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та конфіскацію нелегальної продукції.


Переглядів: 2776
Поширень: 0