«Ой хто, хто Миколая любить,
Ой хто, хто Миколаю служить,
Тому святий Миколай
На всякий час помагай!»

Святий МиколайСьогодні вночі святий Миколай загляне в кожен дім і покладе подарунок діткам під подушку. Хоча, подарунків чекають не тільки діти, а й дорослі, адже завтра - День Святого Миколая. Це свято відоме у всьому світі, так як саме Святий Миколай своїм вчинком заслужив нагороду у Бога - благодать вчинення чудесь.

Давня легенда говорить: Святий Миколай народився приблизно в 245 році у заможній родині, мав все що хотів, бо був єдиним сином у родині. Але сталося лихо, і він дуже рано став сиротою. Микола був замкнутим в собі хлопчиною і майже не виходив з дому.

Одного разу, від старого слуги, Микола дізнався одну неприємну історію: дівчина не могла вийти заміж за багатого юнака, так як зовсім не мала приданого. Микола був здивований тим, що деякі люди мають все, а ось у багатьох немає нічого. Недовго думаючи, Микола взяв зі своєї скарбниці потрібну суму грошей і серед ночі, накинувши на себе темний плащ, підкинув дівчині у вікно згорток з грошима.

На ранок, все село гуділо про те, що це ангел спустився з небес і допоміг дівчині-сталося справжнє диво. У цей час, вперше у житті, Микола відчув себе по - справжньому щасливою людиною.

Микола зробив ще багато всього приємного бідним людям, залишаючись при цьому непоміченим. Він приносив у будинок іграшки, теплий одяг, ліки тим людям, які їх потребували та солодощі.

Святий Миколай приходить до діток в ніч з 18 на 19 грудня. Традиції святкування Дня Святого Миколая почалися в Німеччині. Пізніше, така традиція стала актуальною по всій Європі. Маленьким діткам, в розвішані в будинку шкарпетки або черевички, почали класти солодощі та подарунки.

День святого Миколая прийнято відзначати не тільки в колі родичів. У цей день запрошують тих людей, з якими виникали конфлікти і сварки, відмова не приймається.

У цей день скромних страв не готували, навпаки, подавалися всі найсмачніші страви: смажена або запечена риба, подавалися вареники з капустою або картоплею. Гостей пригощали медовими коржиками і пирогами. Для діток мами випікали «миколайчиків».

Існує повір\'я, що напередодні свята, Святий Миколай зі своїми ангелами випікають печиво.

Існує добра легенда: якщо в ніч на Святого Миколая загадати заповітне бажання, то воно обов\'язково здійсниться.Інгредієнти для приготування тіста:

  • 2 склянки борошна
  • 1 яйце
  • 1 склянка цукру (або менше)
  • 1 столова ложка меду
  • 1 чайна ложка соди , погашеної оцтом
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ложки сметани ( за бажанням )
  • 1 ложка рослинної олії.
  • Можна додати трохи кориці.

Змішайте всі інгредієнти і поставте в холодне місце не менше ніж на 1 годину. Розкачайте тісто шаром в півсантиметра і виріжте печиво формочкою. Поставте на деко, попередньо злегка змастивши олією. Випікайте 5 хвилин в гарячій духовці.

глазурьІнгредієнти для приготування глазурі-основи

  • білки 3 яєць
  • 2 склянки цукру-пудри
  • харчові барвники

Для приготування глазурі-основи збийте 3 білки, поступово додаючи цукор-пудру (приблизно 2 склянки). Доведіть консистенцію до густини сметани, щоб глазур лилася цільної цівкою.

Існує добра легенда: якщо в ніч на Святого Миколая загадати заповітне бажання, то воно обов\'язково здійсниться.

 


Переглядів: 5943
Поширень: 0