Відповідь на це запитання кореспонденти Укрінформу отримали від мерів обласних центрів.

Вінницький міський голова Володимир Гройсман зазначив, що у 2013 році у Вінниці відбулось чимало подій, про які варто згадати.

"Але якщо говорити про найбільш знакові, то це відзначення 650-річного ювілею Вінниці - міста з багатовіковими традиціями і історією. Дуже важливо, що цю дату ми відзначили всією громадою. І досить символічно, що саме у ті дні міською радою було схвалено Стратегію "Вінниця-2020", яка визначає весь подальший розвиток міста на наступні шість років. Її мета - перетворення Вінниці на сучасне комфортне місто, яке динамічно розвивається, міста згуртованих, привітних і усміхнених людей", - сказав В.Гройсман.

Він підкреслив, що завдання полягає в тому, щоб зберегти і примножити все те позитивне, що було раніше, і водночас спільно будувати майбутнє Вінниці - міста сильної і активної територіальної громади, цікавого та зручного.

"До речі, однією з найприємніших несподіванок року стало визнання Вінниці найкомфортнішим містом для життя за рейтингом журналу "Фокус". Це підтвердження того, що ми на правильному шляху, яким йдемо в останні роки і будемо йти і надалі", - зазначив міський голова.

Мер Донецька Олександр Лук\'янченко головною подією для міста назвав проведення юнацького чемпіонату світу по легкій атлетиці в липні 2013 року.

"Змагання були визнані кращими в світі", - відзначив О. Лук\'янченко, нагадавши, що тоді атлетами з 153 країн було встановлено 15 світових рекордів, а НСК "Олімпійський" отримав сертифікат IAFF на проведення спортивних змагань найвищого рівня.

Серед інших найбільш важливих для Донецька подій, на думку мера, - дострокове виконання трудовими колективами шахт імені Скочинського і "Трудовська" річного плану видобутку вугілля, а також проведення міжнародного інвестиційного саміту. Загалом, за словами О. Лук\'янченка, рік, що минає, був не простим, але яскравим.

Міський голова Тернополя Сергій Надал у своєму коментарі серед головних досягнень року назвав впровадження інноваційних технологій.

"Транспортна сфера міста перебуває у стані серйозної модернізації. Запроваджено GPS-контроль за дотриманням маршрутів і графіків руху транспорту, який сьогодні є доступним через Інтернет для всіх бажаючих. Триває робота над впровадженням системи безконтактного розрахунку за проїзд", - сказав міський голова, додавши, що цього року у Тернополі відкрито й нову тролейбусну лінію в районі масиву "Сонячний".

Щодо медичних новацій, то на базі другої міської лікарні запрацював центр ендоваскулярної хірургії для операцій на судинах серця, відкрили оновлене гематологічне відділення дитячої лікарні, також придбано стоматологічну установку, на яку виділили з міського бюджету сто тисяч гривень.

Серед подій року, що позитивно вплинули на життєдіяльність міста, мер назвав відкриття Центру надання адміністративних послуг. "Лише за перші два місяці з питань отримання різних видів послуг та дозволів міських служб до Центру звернулося майже дві тисячі громадян. Переважно - щодо документів дозвільного характеру. Працівники Центру надають послуги не лише у робочі, а й у вихідні дні", - повідомив він.

Торкаючись теми благоустрою міста за останній рік, С. Надал відзначив, що відремонтовано набережну тернопільського озера, оновлено систему освітлення десяти вулиць обласного центру, майже 40 дитячих майданчиків встановлено у дворах тернопільських будинків.

Разом з тим він сказав, що минулої зими часті перепади температур знищили дорожнє покриття більш як на 80% тернопільських доріг. "Тому довелось замість намічених ремонтів дворів і планового оновлення вулиць, швидкими темпами відновлювати дорожню інфраструктуру міста. І це все без державного фінансування з центрального бюджету. Попри бюджетний голод нам вдалось залучити більше 33 мільйонів гривень на дороги. Але це лише 5% від потреби, - відмітив міський голова.

Підсумовуючи свій коментар, він сказав, що "справді високою нагородою та вагомим здобутком для міста" є Дипломом Ради Європи, яким Тернопіль нагороджено за поширення європейських цінностей.



Переглядів: 3503
Поширень: 0