Найближчими днями у Вінниці синоптики прогнозують і подальше потепління - вдень температура триматиметься + 1-3 oС, тому зараз комунальники особливу увагу приділяють розчистці колодязів зливової каналізації, щоб забезпечити водовідведення талої води. Ця робота триває уже четвертий день поспіль, і основна частина решіток зливової каналізації уже прочищена, але в подальшому їх знову будуть обстежувати та при необхідності прочищати. Адже разом з талою водою на решітках затримується бруд, гілля та сміття, які перешкоджають їй потрапляти у колодязь.

За інформацією департаменту комунального господарства та благоустрою, наразі по місту курсує дві бригади. З понеділка ними вже прочищено колодязі найбільш проблемних ділянок. Локальні підтоплення у місті після значних опадів можливі по вулицях Пирогова (в районі «Електромережі»), Талаліхіна (біля річки Тяжилівка), Форпостна (в районі гіпермаркету «Грош»), Могильчака, Димитрова, в районі Центрального автовокзалу. Тому першочергового було прочищено «ливньовки» саме у цих районах. Щоденно комунальниками очищається 20-30 колодязів.

Система зливової каналізації обстежується комунальними службами згідно розробленого графіку, але якщо мешканці виявили забитий колодязь і починається підтоплення, то дорожники просять одразу ж телефонувати на «Цілодобову варту» (15-60, 60-15-60, 65-15-60 (з мобільного через код 0432), 0800-60-15-60). В такому разі бригада виїде терміново.

Для інформації:

У минулому році було створено електронну карту усіх існуючих мереж зливової каналізації Вінниці та розроблено схему розвитку системи відведення опадів. В ній чітко визначені поетапні кроки по ремонту, реконструкції та прокладанні нових об’єктів зливової каналізації.


Переглядів: 2898
Поширень: 0