Реалізація програми з капітально-відновлювального ремонту (КВР) тролейбусного парку силами ТТУ розпочалася два роки тому. У 2012-му спеціалісти підприємства відремонтували перших 20 тролейбусів, у 2013 – 40. В результаті – упродовж двох років ТТУ модернізувало вже більше половини тролейбусів з тих 111-ти, які щодня виходять на лінії (загалом тролейбусний парк нараховує 130 тролейбусів). Також у 2013 році було виконано середній ремонт 12 тролейбусів.

Головний інженер трамвайно-тролейбусного управління Михайло Луценко розповідає, що всім тролейбусам, яким зроблено капітально-відновлювальний ремонт, продовжено термін експлуатації ще щонайменше на 5 років. У 2014-му програма по відновленню і модернізації муніципального транспорту продовжиться – перед ТТУ стоїть завдання капітально відремонтувати ще 30 тролейбусів. Відтак, за три роки буде проведено КВР 81% тролейбусів, які задіяні на лініях для перевезення пасажирів. Вже наразі в ремонті на різних етапах роботи знаходяться чотири тролейбуси із запланованих на цей рік.

Щодо трамвайного парку, то в минулому році було проведено капітальний ремонт 13 і середній – 18 трамваїв. Також за минулий рік проведено капітальний ремонт півкілометра трамвайної колії. А муніципальний автобусний парк торік поповнився 5 автобусами великої місткості, які задіяні в перевезеннях на маршрутах: №24 «Бучми – Вишенька» та №30 «Будинок відпочинку – ВПЗ».

Цьогоріч ТТУ очікує поставку 30 нових автобусів та 40 тролейбусів, які будуть придбані за кредитні ресурси під державні гарантії. Також в рамках цієї програми планується завершити роботи по будівництву трамвайного кільця, яке з’єднає вул. Келецьку із Барським шосе – ще один дуже важливий для міста проект, пов’язаний із транспортною інфраструктурою.

Довідка:
Обсяг пасажирських перевезень усіма видами транспорту по місту за 2013 рік склав понад 188,7 млн. пасажирів. Як і в минулі роки, основне місце в перевезенні пасажирів займає електротранспорт, на долю якого припадає 79,5 % загального обсягу перевезень. Послугами електротранспорту скористались 150 млн. пасажирів.

У Вінниці в робочі дні на маршрути виходять 74 трамваї, 111 тролейбусів, 23 автобуси та 252 маршрутних таксі.



Переглядів: 3651
Поширень: 0