Перелік поранених на минулому тижні вінничан, які потрапили у київські лікарні, постійно змінюється. Департаменти охорони здоров’я та соціальної політики Вінницької міської ради збирають і узагальнюють інформацію про них, щоб надавати медичну допомогу та для прийняття рішення про виділення матеріальної допомоги. Також від міської влади 17 лютого до Києва було доставлено 120 кг гуманітарної допомоги: це перев’язувальний матеріал, шприци, системи, ноші, антисептичні, знеболювальні, антибактеріальні лікарські засоби, кровозамінники, сорбенти.

«В лікарнях столиці – 17 вінничан, поранених у протистояннях минулого тижня. Сьогодні ми вже матимемо й інформацію про тих поранених та травмованих земляків, які знаходяться у приватних клініках Києва, - розповідає директор департаменту охорони здоров’я міської ради Людмила Грабович. – Цю інформацію нам має повідомити вінничанка-активістка Майдану Діана, яка збирає інформацію про вінничан. З нею ми співпрацюємо і у постійному контакті протягом вже двох тижнів. Вона знає, що наше місто було готове у час-пік і готове й зараз приймати постраждалих з київського Майдану. Але поки що від неї інформація про бажаючих повернутись у Вінницю на лікування не надходила».

Серед тих, хто отримав важкі поранення, спортсмен, майстер спорту міжнародного класу вінничанин Микола Рудик. Зі слів дружини, 20 лютого він постраждав від снайперської кулі та вибуху гранати, втратив зір на одному оці та отримав інші поранення. Сьогодні Микола знаходиться на лікуванні у Польщі. Міська влада має зв’язок з дружиною спортсмена, і найближчими днями родині Миколи Рудика буде надано матеріальну допомогу для проведення подальшого лікування.

Вже у Вінниці на лікуванні і журналіст обласної держтелерадіокомпанії «Вінтера» Анатолій Гетьман. Він був поранений від двох шумових гранат і тепер відновлює слух в обласній лікарні ім. Пирогова, який втрачено майже на 80%.

Також, починаючи з 19 лютого, у міські Центри первинної медико-санітарної допомоги звертались люди, які перебували у Києві на Майдані, і які не є мешканцями Вінниці та області. Усі вони побажали не називати себе і зазначали, що у Вінниці – проїздом, добираючись додому. Їхні звернення переважно стосувались погіршення стану здоров’я внаслідок переохолодження, загострення хронічних захворювань, проведення обробки ран та перев’язки. Госпіталізації вони не потребували.



Переглядів: 4204
Поширень: 0