10 березня до Липовецького райвідділу міліції надійшло повідомлення від жителів Липовця про те, що в одній з криниць вода червоного кольору. Люди припустили, що вода чимось отруєна. Правоохоронці негайно виїхали на місце події, де встановили, що у криниці, на глибині 28 метрів знаходиться труп людини. З допомогою працівників МНС наверх витягли тіло чоловіка, якому на вигляд 30-35 років.

Працівники міліції, вживши відповідні оперативні заходи, встановили особу загиблого та обставини його смерті. За словами начальника Липовецького райвідділу міліції Василя Фіногенова, 7 березня потерпілий – 26-річний вінничанин разом зі своїм товаришем, 30-річним жителем Вінниці приїхали у місто Липовець з обласного центру. Там, у їх знайомого вони розпивали спиртне. Після застілля, серед ночі вони вийшли на вулицю, де між вінничанами виникла сварка, під час якої старший з них штовхнув іншого і той впав у криницю. Злякавшись, що накоїв, зловмисник зник з місця події.

Працівники карного розшуку затримали чоловіка у Вінниці. Як з’ясувалося, підозрюваний був неодноразово судимий за крадіжки та незаконне зберігання наркотиків. Крім того, він порушив режим адміннагляду та напередодні вказаних подій, відносно нього було відкрито кримінальне провадження за статтею 395 КК України (порушення правил адміністративного нагляду). Як розповідає Василь Фіногенов, саме у Липовцях підозрюваний вирішив сховатися від покарання.

Наразі слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 119 Кримінального кодексу України (вбивство через необережність). За такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.



Переглядів: 3881
Поширень: 0