Трудова міграція — тема, актуальна для багатьох українців. Особливо враховуючи непросту економічну і політичну ситуацію в Україні.

Однак, незважаючи на негаразди останнього часу, кількість тих, хто серйозно стурбований еміграцією, практично не змінилась і складає 44% опитаних респондентів (у листопаді 2012 року аналогічний показник складав 48%). Ще для половини офісних співробітників переїзд — тільки одна з можливостей розвитку кар’єри (при цьому кількість таких людей за більш ніж рік також лишилась практично без змін).

Чи хотіли б ви жити і працювати в іншій крїні?

Завдяки інтернет-технологіям роботу за кордоном можна шукати і дистанційно. Наприклад, на сайті Міжнародного кадрового порталу HeadHunter сьогодні близько 300 тисяч вакансій для тих, хто хоче працювати як в близькому, так і в далекому зарубіжжі. А іще близько 20 тисяч пропозицій роботи для тих, хто хоче працювати на закордонних роботодавців, не полишаючи Україну.

Найпопулярніші причини полишити Україну — економічні. Багато хто впевнений: в Україні надто низькі зарплати і нема перспектив для розвитку. Також офісним працівникам складно побачити хороше майбутнє для себе і своєї сім’ї та реалізуватися в професійному плані.

93% офісних працівників задумуються про переїзд за кордон

Отримавши реальну пропозицію переїхати, категорично будуть не згодні тільки 3% опитаних. Із принципових мотивів переїзд не схвалює 1% опитаних, ще 2% сказали, що є непереборні обставини, які не дозволяють розглядати таку можливість. Для решти респондентів відповідь на питання «їхати чи не їхати» буде залежати від того, наскільки пропозиція буде задовольняти їх запити. Для когось це можливості зростання, для когось принциповий переїзд лише до іншої країни, а комусь важлива можливість переїхати всією сім’єю.

93% офісних працівників задумуються про переїзд за кордон

Серед тих, для кого головне — любов до нових вражень, найбільша кількість молоді, людей до 25 років (32%). Крім того, більше за інших зацікавлені в яскравому новому досвіді програмісти й маркетологи (26% і 27%), а ось топ-менеджерів і спеціалістів у агросекторі привабити новими враженнями буде складно (тільки 11% таких спеціалістів розглядають вказану причину для переїзду).

Дані були отримані в результаті опитування зареєстрованих користувачів сайту hh.ua, проведеного в лютому 2014 року. В опитуванні брали участь 11 406 респондентів із різних регіонів України.



Переглядів: 3978
Поширень: 0