На суміжних з містом землях села Бохоники зараз городи, по документах - склади, а має бути Вінниця

Основним питанням, що розглядалося в ході засідання, стало звернення представників кооперативів «Здоров’я-1» та «Здоров’я-2», що розташовані в селі Бохоники Вінницького району.

Члени даних об’єднань зіткнулися з неможливістю приватизації земельних ділянок, що належить громаді села. Земля перебуває у користуванні кооперативів понад двадцять років і знаходиться неподалік очисних споруд.

У свій час угіддя були виділені 140 сім’ям малозахищених верств населення під городи. Нині ж їх користувачі хочуть займатися садівництвом, а також мають наміри приватизувати ділянки.

Однак, як зазначають спеціалісти Вінницької міської ради, згідно Генерального плану міста Вінниці дана земельна ділянка в перспективі має приєднатися до обласного центру. Більше того, згідно з документом, на даній території розташовуватимуться складські приміщення комунальних підприємств.

Голова облдержадміністрації доручив спеціалістам із земельних питань напрацювати кілька варіантів вирішення проблеми, які будуть запропоновані представникам кооперативів під час зустрічі найближчим часом.



Переглядів: 4573
Поширень: 0