27 квітня до нашого міста переймати досвід вінницьких колег приїздить делегація освітян Тернопільщини.

Приїзд тернопільчан - це зворотній захід, адже місяць тому керівники вінницьких навчальних закладів системи дошкільної та середньої освіти відвідали Тернопіль. Одною з позитивних тенденцій тернопільської системи освіти є те, що їхнє управління освіти зацікавлює вчителів займатися науково-методичною роботою, фінансуючи видавництво друкованої продукції.

У складі тернопільської делегації будуть представники тернопільського управління освіти, методичного кабінету, директори шкіл та дошкільних навчальних закладів, - всього близько 40 чоловік. За словами начальника управління освіти Вінницької міської ради Володимира Буняка, гостям будуть показувати навчально-виховний процес з наукової точки зору. У Вінниці вони оглянуть лабораторію з інформаційних технологій фізико-математичної гімназії № 17, садочок № 3, школу № 36 та Палац дітей та юнацтва.

На базі лабораторії ФМГ № 17 створено систему документообігу освітніх закладів міста та управління освіти, - це один з здобутків міської галузі освіти. Адже така система функціонує тільки у Вінниці, хоча напрацювання, які з різних причин не мали логічного завершення, були у різних областях України. Кожний заклад освіти входить у систему під власним логіном та паролем. Вона являє собою базу даних, яка містить реєстри документів, - тут накопичуються листи, документи, накази та інша документація. За словами начальника відділу загальної середньої освіти управління освіти міської ради Юрія Єрмакова, системою документообігу зможуть користуватися не тільки заклади освіти обласного центру, - наразі до користувачів системи почали підключати і заклади освіти районних центрів Вінниччини.


Переглядів: 2870
Поширень: 0