Упродовж трьох місяців 2014 року на автошляхах області загинуло 26 людей, а кількість травмованих зросла на 12 відсотків. Про це на прес-конференції повідомив начальник Державтоінспекції Вінниччини Павло Солоненко та висловив свою стурбованість зростанням кількості дорожньо-транспортних пригод.

Зростання аварійності, як вбачає начальник УДАІ УМВС України у Вінницькій області, пов’язане зі збільшенням транспорту на дорогах. Сухе дорожнє покриття часто провокує водіїв до перевищення швидкості руху і, як наслідок, саме за цих причин відбулося зростання ДТП на 15 відсотків. Якщо минулого року за звітний період не відбулося жодної автопригоди за участі пасажироперевізників, то цього року – дві. Побільшало і випадків ДТП, коли водії тікають з місця аварій. З семи автопригод розкрито п’ять.

В ході несення служби співробітники ДАІ розкрили 62 злочини загально-кримінальної спрямованості та виявили і вилучили тринадцять одиниць зброї.

Під час прес-конференції піднімалися питання щодо негативного стану доріг і їх впливу на безпеку дорожнього руху, організації дорожнього руху на вулицях обласного центру, а також щодо встановлення відео-спостережних камер на вулицях міста Вінниці та області. Їх відсутність не дозволяє наблизити рівень служби до європейських зразків. Погіршення технічного стану транспортних засобів негативно вплинуло на зростання аварійності (+15%). Безумовно, це потребує посилення контролю за дотриманням технічного стану транспортних засобів.

На думку представників ЗМІ останнім часом збільшилась кількість випадків автопригод за участі комунального транспорту, що потребує уваги і заходів профілактичного впливу з боку Державтоінспекції. Мас-медіа цікавила також робота телефону довіри та з якими питаннями найчастіше звертаються люди.

- Найчастішою темою звернень залишається безпідставна зупинка транспорту працівниками ДАІ, - відповів Павло Солоненко. – Коли інспектори ввічливо та тактовно зуміють пояснити причину зупинки, тоді питань з цього приводу виникати не буде. Сьогодні інспектор ДАІ має бути не тільки професіоналом, а й охайним, бути готовим по першому зову прийти на допомогу.



Переглядів: 2756
Поширень: 0