Вшанування пам’яті трагедії на Чорнобильській АЕС цьогоріч буде скромним. Гроші, виділені на заходи, вінницькі «чорнобильці» перерахували Збройним Силам України. Про це розповів голова обласної ГО «Союз Чорнобиль Україна» Володимир Войнов на брифінгу щодо підготовки до 28-ї річниці катастрофи, яка відбудеться 26 квітня, а також проблем соціального захисту, медичного забезпечення ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

За словами начальника Головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Анатолія Сопуна, у Вінницькій області проживають більше 91 тисячі постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них 4857 – безпосередні ліквідатори  аварії. У цьому році на забезпечення потреб «чорнобильців» по програмі державного бюджету виділили 34,6 мільйона гривень.

«Чорнобильці» пожертвували грішми з вшанування пам’яті катастрофи на користь армії

Враховуючи похитнуте здоров’я чорнобильців, доводиться значну увагу приділяти саме лікуванню та діагностиці захворювань цієї категорії людей. За словами головного лікаря Вінницького обласного диспансеру радіаційного захисту населення Василя Даценко, на заваді часто стає застаріле матеріальне оснащення закладу, але перспектив щодо його оновлення наразі немає. Крім того, не в усіх районах є можливості для якісного огляду населення, тому спеціалісти диспансеру проводять виїзди за місцем проживання своїх пацієнтів.

За підсумками 2013 року в медичних установах, які підпорядковані департаменту охорони здоров’я та курортів облдержадміністрації, перебувало на обліку 89 876 постраждалих, з яких за минулий рік було оглянуто 99,8% дорослого населення та 100% дітей.



Переглядів: 3048
Поширень: 0