Як розповіла координатор проекту від громадської організації „Злагода” Тетяна Бордюженко, на тренінгові наркозалежним розповідають, яким чином передається ВІЛ, і як можна уникнути зараження.

- Цей проект спрямовано на інформування активних споживачів наркотиків, - каже Тетяна Аркадіївна. – Ми запрошуємо клієнтів за методом «снігового кому». Один споживач наркотиків розповідає іншому і приводить його на тренінг. І так далі, кожен наркозалежний отримує 20 гривень за проходження тренінгу. Гроші – гарна мотивація для наркоспоживачів.

Звісно, в центрі намагаються заволікати наркозалежних не тільки грошима. Важливу роль відіграє і ставлення в центрі до цієї категорії вінничан, а також проекти партнерських організацій. Наприклад, СНІД-центру, наркодиспансеру, благодійного Фонду Розвитку Людини.

Ця програма пояснює, як можна вберегтися від ВІЛ-інфекції, де можна пройти обстеження на ВІЛ, знижує упереджене ставлення до людей з ВІЛ. Останнім часом, каже пані Бордюженко, стало набагато більше залежних від так званих „клубних” наркотиків. Наприклад, екстазі, фен. А от опіатів зараз споживають менше. У центрі зустрічаються двічі на тиждень. Проект розраховано на 450 осіб. За три місяці функціонування проекту в центр звернулися близько 200 наркозалежних вінничан.


Переглядів: 2687
Поширень: 0