Останнім часом досить частими стали випадки шахрайств із витягуванням з людей грошей для визволення з-під варти родичів, яких нібито затримано за вчинення правопорушень або участі в ДТП.

За словами начальника міського відділу міліції Юрія Куцого, на телефони вінничан надходять СМС, що їх син чи хтось з родичів потрапив у неприємну ситуацію, і зараз вони буцімто знаходиться в міліції. Щоб «затриманого» випустили, вказують рахунок, на який необхідно перерахувати кілька тисяч гривень. І, мовляв, після цього людину буде «звільнено». Сума, яку вимагають шахраї, іноді сягає до 5 тисяч гривень.

Такі СМС розсилаються масово, і шахраї сподіваються, що потраплять на людину, яка все ж таки повірить і гроші перерахує. Як виявляється, таких довірливих людей досить багато. Часто люди телефонують до міліції та питають, коли випустять їх родичів, тільки після того, як кошти вже перераховані. І тільки тоді дізнаються, що ніхто не затримувався, а вони стали жертвами шахраїв. СМС надходять з різних номерів, і в правоохоронних органів є припущення, що шахраями є ув’язнені з тюрем інших регіонів.

Юрій Куций радить: в разі, якщо чи Ви, чи хтось з близьких отримав подібне повідомлення – необхідно негайно зателефонувати рідним, щоб дізнатися, де вони, а також одразу повідомити міліцію, і в жодному разі не піддаватися шахраям.



Переглядів: 3404
Поширень: 0