З приходом весни попит крадіїв росте на двоколісні транспортні засоби. До вінницької міліції все частіше почали звертатися громадяни з заявами про викрадення у них велосипедів.

Як свідчить статистика, велосипед набуває популярності, як транспортний засіб серед громадян, а відтак - і як предмет крадіжки серед зловмисників.

У весняно-літній період, коли громадяни активно використовують цей вид транспортних засобів, зловмисники виходять на полювання у будь-який час доби. До рук крадіїв потрапляють велосипеди, залишені без нагляду біля будинків, магазинів, на сходових клітках у під’їздах. Адже багато зусиль для цього не потрібно: вкрав, сів і поїхав.

Так, черговою жертвою крадія став 27-річний вінничанин. В обідній час чоловік залишив свій велосипед біля магазину, а коли повернувся його вже не було. Сума завданого збитку становить близько 6000 гривень. І такі випадки непоодинокі.

У Вінниці активізувались «велосипедні» злодії

Аби ваш двоколісний транспортний засіб не став здобиччю крадіїв, працівники міліції радять дотримуватися елементарних правил:

- не залишайте велосипеди без нагляду у під’їздах будинків, поблизу торгових закладів, в інших громадських місцях;

- якщо виникла необхідність залишити без нагляду двоколісного «друга», використовуйте надійні велосипедні замки;

- коли Вам пропонують придбати велосипед за низькою ціною, переконайтеся чи він не вкрадений.

У випадку крадіжки велосипеда радимо не зволікати, а терміново телефонувати до міліції за номером «102». За «гарячими слідами» можна скоріше знайти зловмисника та повернути втрачене майно.

Охочим до збагачення за чужий рахунок нагадуємо, що за вчинення крадіжки ст. 185 Кримінального кодексу України передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 3-х років. Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому, карається позбавленням волі на строк до 6 років.



Переглядів: 3367
Поширень: 0