На Вінниччині страшний діагноз – СНІД почули уже 1479 жителів, з них 514 чоловік - померли. ВІЛ-інфекцію наразі виявлено у 3896 жителів області. Дані станом на 24 квітня 2014 року повідомив головний лікар Вінницького обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Ігор Матковський.

Учасники «Х-фактору» на Європейській площі заспівають у пам\'ять жертв СНІДу

18 травня у обласному центрі заплановано відзначення Дня пам’яті померлих від СНІДу. Акція пройде під девізом «Імена». У цей день на площі біля Літнього театру з 10:00 до 21:00 пройде конкурс малюнку «Скажемо СНІДу –ні!», експозиція обласних виставок: «Маршрут безпеки», «Молодь проти СНІДу», фотоконкурсу «Канікули кохання».

З 12:30 до 20:00 біля Літнього театру та на площі Європейській (біля ТЦ Sky Park) працюватимуть пересувні лабораторії, у яких кожен бажаючий зможе безкоштовно анонімно  зробити тест крові на ВІЛ/СНІД. Перевірка триватиме близько 15 хвилин.

О 17:00 на Європейській площі відбудеться концертна програма за участю учасників Х-фактору та голосу країни Олександра Онофрійчука, тріо «Максимум», вінницької рок-групи «Парус» та інших. Тут же о 21 годині запалять та запустять в небо «вогняні серця» пам’яті.

Учасники «Х-фактору» на Європейській площі заспівають у пам\'ять жертв СНІДу

За даними Українського центру профілактики та боротьби зі СНІДом, в Україні офіційно зареєстровано 247 101 випадків ВІЛ-інфекції, у тому числі 66 607 осіб захворіло на СНІД, 32 283 померли від захворювань зумовлених СНІДом. На диспансерному обліку знаходяться 139 573 ВІЛ-інфікованих, з них 29 005 хворих на СНІД. Основним джерелом ВІЛ-інфекції в нашій країні залишаються групи підвищеного ризику, а ланцюжком передавання ВІЛ є особи, що їх оточують та передають статевим шляхом тим людям, які не вживають наркотиків.

Учасники «Х-фактору» на Європейській площі заспівають у пам\'ять жертв СНІДу

Ігор Матковський констатував той факт, що за 30 років, що пройшли з моменту перших проявів вірус імунодефіциту вразив більше 90 мільйонів чоловік. На початок 2014 року у світі з ВІЛ/СНІДом живе більше 37 мільйонів людей ( в тому числі 5,5 мільйонів дітей до 15 років). За даними UNAIDS (ООН СНІД) щоденно у світі ВІЛ-інфікується більше 15 тис. людей. СНІД займає четверте місце в світі серед причин смерті, а у молоді до 30 років та жінок – перше місце.



Переглядів: 3915
Поширень: 0