В ході реалізації цієї інформації, було встановлено, що дійсно в торгівельному вагончику побутової хімії продають… горілку у пляшках по 0.5 марки «Сотка» - по 10 гривень за одну пляшку. Під час санкціонованого обшуку у контейнері було вилучено 80 пляшок горілки з явними ознаками підробки.

37-річна жінка, реалі затор, плуталася в поясненнях щодо того, як ця «продукція» потрапила до неї: спочатку казала, що взагалі не бачила цих пляшок, потім – що це хазяйка контейнеру зберігала горілку собі на банкет.

Після вилучення, горілку було направлено на дослідження, від висновків яких і буде залежати вид покарання. Якщо ж горілка виявиться кустарного виробництва, то згідно з санкцією ч. 1 статті 204 КК України «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів», карається штрафом від п\'ятисот до тисячі п\'ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення.

За словами начальника ДІМ Вінницького міського управління міліції майора Віталія Мазура, з початку року дільничними інспекторами міста вилучено 230 л. самогону, 3039 л. самогонної закваски та 16 самогонних апарати.

Пияцтво – соціальне зло і з ним треба боротися спільно. Йдеться не лише про правоохоронців, а й про зусилля громади. Якщо суспільство буде нестерпним до алкоголізму, самогоноваріння, то результати не забаряться. Але це дуже нелегка та копітка робота…


Переглядів: 3420
Поширень: 0