Під час несення служби на блок-посту у м. Вінниці працівники державтоінспеції зупинили для перевірки «ВАЗ-2111». 33-річний водій, мешканець м. Вінниці під сидінням перевозив пістолет для відстрілу гумових куль та сім набоїв калібру 9 мм. Жодного дозволу на зброю вінничанин не зміг надати.

Вилучені речі відправлені на експертизу до експертно-криміналістичного центру при УМВС. За даним фактом відкрито кримінальне провадження відповідно до ч.1 ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років.

Цього ж дня у м. Могилів-Подільському було зупинено підозрілого перехожого, під час огляду речей якого у поліетиленовому пакеті було вилучено кастет. Заборонений для носіння предмет направлено на експертизу. Проводиться перевірка, за результатами якої буде дана правова оцінка діям 31-річного жителя райцентру.

Міліція звертається до громадян в напружений для України час бути максимально пильними, уважними, звертати увагу на підозрілі пакунки, речі, валізи, транспорт, залишені надовго без нагляду. У разі виявлення таких речей на вулиці, в транспорті, в приміщеннях загального користування, прохання відразу телефонувати на «102». Задля власної безпеки та безпеки оточуючих людей у жодному разі не потрібно самим оглядати підозрілі предмети до приїзду фахівців.



Переглядів: 3580
Поширень: 0