У місті постійно проводяться роботи по покращенню функціонування мережі зливової каналізації. Це, зокрема, профілактичні комплексні роботи по очистці зливової каналізації та малих річок. А для належного відведення опадів з доріг та житлової забудови у найпроблемніших місцях ремонтують ділянки мереж зливової каналізації, приводять до належного стану зливоприймальні решітки та оглядові колодязі. Так, в минулому році було проведено реконструкцію мереж зливової каналізації по вулиці Станіславського, 21 протяжністю більше 200 метрів.

У період злив і дощів комунальні служби міста посилюють роботу по очистці мереж зливової каналізації Вінниці. За словами керівника вінницького Гідрометцентру Марії Кощавки, минулого місяця по Вінницькій області випала рекордно велика кількість опадів – удвічі більше за середньомісячну норму, яка у травні становить 62 мм, а на Вінниччині випало 127 мм. Щодо червня, то за прогнозами синоптиків за перший літній місяць випаде у півтора рази більше опадів за норму – 115 мм при нормі 89.

«Щоденно окрема бригада з 4 робітників моніторить ситуацію по мережі зливової каналізації Вінниці. Кожного дня вони об’їжджають територію міста за відповідним маршрутом. Якщо погіршується погода та йдуть зливи, до роботи залучаються і додаткові працівники. Комунальники прочищають решітки колодязів зливової каналізації та русла малих річок. Крім болота, яке понаносилось із дощовою водою, з малих річок вигортають купи сміття, викинутого мешканцями. Разом з пластиковими пляшками та побутовим сміттям з води дістають автомобільні шини, будівельне сміття, корчі, величезні колоди. Комунальні служби звертаються до усіх мешканців з проханням викидати сміття лише у встановлених місцях. Адже коли йде злива, вода, яка тече до зливової каналізації, збирає на своєму шляху все сміття, яке й забиває мережу», – каже головний спеціаліст відділу утримання об’єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою міськради Олексій Гловацький.



Переглядів: 3332
Поширень: 0