Кількість областей, де впроваджується пілотний проект електронних торгів арештованим майном, збільшиться до десяти. Про це повідомила Перший заступник Голови Державної виконавчої служби України Агія Ахундова.

«Межі пілотного проекту з реалізації арештованого майна на он-лайн торгах, який сьогодні успішно впроваджується у чотирьох регіонах: Вінницькій, Львівській, Дніпропетровській областях та місті Києві, буде розширено. Аналізуючи позитивні результати першого місяця роботи Системи електронних торгів, ми прийняли рішення про збільшення пілотних регіонів з чотирьох до десяти», - розповіла Агія Ахундова.

Нагадаємо, експериментальний проект з реалізації арештованого майна шляхом он-лайн аукціонів працює вже місяць. За цей час веб-сайт Системи відвідало вже понад 117 тисяч користувачів Інтернет.

Так, станом на 1 червня на сайті зареєструвалося вже 722 учасники, переважна частина яких – 532 – вже подали заявки на участь у торгах.

Наразі до бази Системи внесено інформацію про 480 лотів. Це рухоме і нерухоме майно: будинки, квартири, автотранспортні засоби, побутова техніка, одяг та інше. Цікаво, що найдорожчим лотом у Системі залишається 5-кімнатна квартира у Києві вартістю 7 млн. 768 тис. грн., а найдешевшим – мобільний телефон, оцінений у 5 грн.

Більше того, станом на початок червня, 18 майбутніх покупців вже оглянули деякі лоти, інформація про які є на сайті Мінюсту. Ще більш ніж дві сотні охочих залишили заявки на ознайомлення з майном.

Перший он-лайн аукціон арештованим майном відбудеться вже за місяць, 1 липня.



Переглядів: 3709
Поширень: 0