Сім вантажних автомобілів з гуманітарною допомогою у супроводі міліції відправились з вінницького майдану Небесної Сотні до Слов’янська 7 липня. Продукти харчування, питну воду, медикаменти та засоби гігієни для мешканців донецького містечка жителі області зібрали фактично за добу.

Вінничани одними з перших передали гуманітарну допомогу жителям Слов’янська

«Ознайомившись із ситуацією у звільненому Слов’янську ми ініціювали збір продуктів харчування та найнеобхідніших речей для мешканців цього містечка. Досі ми спрямовували гуманітарну допомогу лише для наших військових, які перебувають у зоні бойових дій, тепер будемо підтримувати і мирних жителів Сходу, - зазначив керівник Вінниччини Анатолій Олійник. - Це лише перша партія необхідних речей, яку ми відправляємо. І вже є домовленість із ЗАТ ПК «Поділля» (Гайсинський район), що на Схід відбуде ще один важковаговик із продуктами. Надалі ми будемо здійснювати цю роботу в системі і долучати до цих заходів й інші райони області».

Вінничани одними з перших передали гуманітарну допомогу жителям Слов’янська

Голова облдержадміністрації підкреслив, що, за необхідності, Вінниччина готова долучитися до відбудови зруйнованих споруд Слов’янська, аби вже найближчим часом життя у місті увійшло у звичне русло.

Вінничани одними з перших передали гуманітарну допомогу жителям Слов’янська

«Ми – єдина країна. Тому хочемо підтримати наших східних братів, показати, що вони не забуті, що вони разом з нами, і ми не залишимо їх у біді. І хто ж, як не Вінниччина, має першою підставити плече Главі держави й Уряду, яким чи не вперше в новітній історії України доводиться вирішувати такі надскладні питання?», - наголосив губернатор, закликавши керівників інших областей долучитися до ініціативи.



Переглядів: 3844
Поширень: 0