Підконтрольні губернатору Дніпропетровської області Ігорю Коломойському мережі АЗС Авіас і ANP сьогодні з 12 години дня перестали відпускати паливо. У цьому пересвідчилися й вінницькі водії, яким відмовляли у заправці на згаданих АЗС, пояснюючи тимчасовим припиненням роботи.

Як передає видання Hubs, посилаючись на коментарі учасників ринку пального, припинили продаж пального з 12 години дня 1500 заправок по Україні.

У Авіас інформацію про зупинку роботи АЗС виданню також потвердили. «Заправки працюють, але бензин ми дійсно не відпускаємо, - повідомили кореспонденту в компанії. - У нас проходить інвентаризація. Коли вона закінчиться, я сказати не можу».

На АЗС інших мереж бензин відпускається без будь-яких проблем, правда, через ситуацію на заправках Привата виник невеликий ажіотаж.

Міністр енергетики Юрій Продан у коментарі Hubs повідомив, що не знає про причини зупинки найбільшої мережі АЗС.

Джерело Hubs в державній газодобувної компанії «Укргазвидобування» вважає, що причина зупинки мережі АЗС - законопроект Кабінету міністрів про збільшення до 70% ставки плати за надрокористування при видобутку нафти і газу, який реалізується не для потреб населення.

В даний час плата за надрокористування становить 28% його вартості для газу з глибини до 5 км і 15% його вартості з глибини більше 5 км. «Підвищення невигідно Укрнафті, яка підконтрольна структурам Привату, - заявив він. - Тому таким чином Коломойський намагається домогтися від уряду відміни даного рішення. Адже зупинка 1500 заправок може викликати паніку на ринку».

Проект постанови з\'явився на поточному тижні і може бути прийнятий на одному з найближчих засідань уряду.



Переглядів: 7634
Поширень: 0