Прокуратурою Вінницької області 29.07.2014 до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

Установлено, що службові особи Управління (нині – Департамент) охорони здоров’я та курортів Вінницької ОДА та комунального закладу «База спеціального медичного постачання» під час організації та проведення закупівлі медичним закладам області столів для сповивання немовлят (серпнь-жовтень 2012) допустили необґрунтоване завищення потреби у них.

Чиновники також під час проведення процедури відкритих торгів по закупівлі вказаних столів не відхилили пропозиції конкурсних торгів, подані ТОВ «Медгарант» та ПП «Донмед», які не відповідали вимогам документації з конкурсних торгів, натомість допустили ці пропозиції до оцінки, за результатами якої визнали переможцем торгів ТОВ «Медгарант», з яким 22.10.2012 укладено договір про закупівлю товарів (робіт або послуг) за державні кошти, за умовами якого впродовж листопада-грудня 2012 року комунальним закладом «База спеціального медичного постачання» отримано столи для сповивання немовлят в кількості 841 шт та за рахунок бюджетних коштів оплачено їх вартість на суму більше ніж 4 млн 141тис грн (у тому числі 690 тис 200 грн ПДВ, який не підлягав сплаті відповідно до постанови Кабінету Міністрів України), а вартість решти столів обліковано як кредиторську заборгованість перед ТОВ «Медгарант» на суму 736 тис 600 грн (у тому числі майже 122 тис 770 грн ПДВ, який не підлягав сплаті).

Такими протиправними діями чиновники заподіяли державі збитки на суму 690 тис 200 грн.



Переглядів: 3203
Поширень: 0