"Мама героя приїхала". Так батьків Владислава зустрічали у Харкові у шпиталі, куди 21-річний жмеринчанин потрапив після поранення під Лисичанськом.

У тому бою Владислав Кузнєцов отримав численні і складні поранення, лікарям довелось ампутувати йому кисть правої руки. Але хлопець залишився живим, і своїм вчинком урятував сім членів екіпажу БТРа: Владислав викинув гранату, яку жбурнули сепаратисти і яка впала у БТР просто під ноги бійцю. Він зізнається, що з такою швидкістю ще нічого у житті не робив. У ту ж мить схопив саморобну гранату і викинув у люк. Руку відвести не встиг, пролунав вибух, який дістав руку, а осколки залишили на тілі й обличчі бійця численні рани.

Зараз Владислав Кузнєцов лікується у Вінницькому військовому шпиталі. Участь в антитерористичній операції він брав у складі 95-ї аеромобільної бригади.

Батьки Владислава розповідають, що служити у війську - це була мрія хлопця:

- На службу він пішов у вересні минулого року. Сам захотів. Знаєте, що він нам сказав? "Я не хочу бути чмошником. Я йду служити". Це була його юнацька мрія - служити.

Тепер, коли небезпека життю Владислава минула, рідні і друзі почали збір коштів на протез для хлопця. На жаль, вітчизняні реалії такі, що, аби закріпити протез вітчизняного виробництва, руку потрібно ампутувати ще вище. Більш сучасні технології протезування є за кордоном. Коштують, відповідно, не дешево.

Батьки порахували, що для протезування і реабілітації сина їм потрібно зібрати 75 тисяч доларів. Сума не підйомна для робочої сім\'ї зі Жмеринки, навіть якщо продати усе, що у них є. Але рідні надії не втрачають, так само як і не втратив віри у життя, людей і майбутнє їх син.

Допомогти Владиславу Кузнєцову може кожен

21-річний жмеринчанин урятував сім членів екіпажу БТРа, але залишився без руки

Рахунок для юридичних осіб: Приватбанк, МФО 305299, КОД ОКПО 14360570, Рахунок отримувача 29244825509100. Картка ПАТ КБ "ПриватБанк" 5168755384637696. Отримувач: Гніца Галина Василівна (мама Владислава), тел: 067-69-38-500


Переглядів: 3724
Поширень: 0