Днями оперативники вінницької міліції спільно з працівниками ДАІ в місті Вінниці затримали двох чоловіків за підозрою у скоєнні квартирних крадіжок.

Автомобіль, яким керував один з підозрюваних, зупинив екіпаж Державтоінспекції за грубе порушення правил дорожнього руху. У автівці, крім водія знаходився пасажир, який, побачивши міліціонерів, схопив з салону сумку та кинувся навтьоки. Далеко йому втекти не вдалося - і він, і водій міліціонерами були затримані. У сумці працівники міліції виявили низку ключів, відмичок, різні інструменти та прилади для злому дверних замків.

Як розповів начальник Вінницького міського відділу міліції Юрій Куций, затриманими виявилися 32-річний вінничанин та 28-річний житель сусідньої області. Обидва чоловіки мають кримінальне минуле. Один з них раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння грабежів, а інший – за крадіжки. Затримані зізналися, що заробляли собі на життя квартирними крадіжками. Один з чоловіків виправдовувався тим, що гроші йому необхідні на лікування важкохворої матері. На рахунку злодіїв близько 30 квартирних крадіжок на десятки тисяч гривень, скоєні лише в місті Вінниці. Під час перевірки затриманих по міліцейським базам з’ясувалося, що їхні відбитки пальців рук фігурують у низці нерозкритих квартирних крадіжках по іншим областям України.

В переважній більшості жертвами злодіїв ставали власники квартир на першому поверсі, вінничани, які у нічний час не були вдома, та квартироздавачі. Чоловіки винаймали мебльовані квартири з технікою, укладаючи з агентствами нерухомості договори на чужі паспорти, у які вклеювали свої фотокартки, жили там певний час, а потім виїжджали, прихопивши з квартири абсолютно все. Коли після цих орендарів у свою квартиру повернулась господарка, там залишилась лише люстра.

З квартир вінничан, у які злодії потрапляли шляхом віджиму вікон чи зламу дверних замків, крадії виносили коштовності, гроші, ноутбуки, планшети, фотоапарати, побутову техніку, документи, велосипеди, килими, одяг, взуття та інші речі повсякденного вжитку. Все це вони вивозили на власному автомобілі у орендовані гаражі, а потім збували. У такій спосіб злодії заробляли протягом останніх півтора роки.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло). За такі злочини чоловікам загрожує до 6 років ув’язнення. Зараз затримані знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Їм оголошено про підозру.

Наразі працівники міліції перевіряють причетність затриманих до інших аналогічних злочинів.



Переглядів: 3210
Поширень: 0