Упродовж останніх років міською радою та його виконкомом, управлінням освіти міської ради приділяється значна увага питанню оздоровлення дітей, організації літнього відпочинку учнів загальноосвітніх шкіл. Метою організації літнього відпочинку є: створення умов для змістовного і безпечного дозвілля дітей; сприяння фізичної загартованості дітей шляхом фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів; підтримка та захист психологічних можливостей дитини, забезпечення її знаннями, які дозволяють подолати важкі життєві ситуації та проблеми; розвиток творчих здібностей та інтересів школярів. «У цьому році оздоровча кампанія буде більш неординарною, креативною і цікавою для дітей», - розповідає начальник міського управління освіти Володимир Буняк. «Ми розробили нову концепцію оздоровлення дітей, - каже міський голова Володимир Гройсман, - адже у цьому році до програми будуть задіяні працівники з комітету по фізичній культурі та спорту, управління культури, управління житлового господарства та ДАІ».

У 2009 році на оздоровлення дітей у пришкільних таборах з бюджету виділено більше 1 млн. грн. (для порівняння у 2005 році - 456,2 тис. грн.) Зросла кількість дітей, яких охоплено організованим відпочинком відповідно з 2 372 у 2005 році (7,2% від загальної кількості учнів у школах міста Вінниці) до 3 471 - у 2009 (13% від загальної кількості учнів). Згідно з чинним законодавством, в першу чергу, безкоштовним відпочинком забезпечуються діти пільгових категорій.«Значна увага приділялась організації відпочинку учнів початкової школи на базі пришкільних таборів з денним перебуванням, - каже Володимир Буняк. - Якщо в 2005 році їх функціонувало 13 і було охоплено відпочинком 1856 учнів, то у 2009 році буде функціонувати таких 20 таборів, в яких планується утримання 3000 дітей».

Щорічно організовується робота «літньої школи», в якій відпочивають та поглиблюють свої знання з різних предметів 36 призерів та переможців різних рівнів Всеукраїнських олімпіад, з якими проводять заняття кращі викладачі шкіл та вищих навчальних закладів ІІІ-IV рівнів акредитації.

Особлива увага звертається на відпочинок дітей з найбільш вразливих сімей, в першу чергу дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, батьки яких загинули при виконанні службових обов’язків, дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей. Відпочинок та оздоровлення цих дітей організовується в одному з дитячих оздоровчих таборів на узбережжі Чорного моря. У цьому році на морі відпочине 360 дітлахів.


Переглядів: 2939
Поширень: 0