Посилки, дбайливо зібрані колективом та вихованцями вінницького міліцейського садочка «Теремок», вже не раз вирушали до буремного регіону на підтримку діток, які виховуються у дошкільному закладі м. Слов’янська.

Все починалося з того, що керівник вінницького дитсадка Фаїна Шкарупа побачила в новинах страшний репортаж зі звільненого українською армією Слов’янська. Дуже багато зруйнованих будинків і серед них жахливі кадри, на яких будівля дитячого садочка «Казка» з величезною дірою в стіні від артилерійського снаряду, вибитими вікнами.

Вінницькі дітлахи подружилися з однолітками зі Слов’янська

Звичайно, з’явилося бажання допомогти, я зателефонувала завідуючій дитсадка, - розповідає Фаїна Шкарупа.

Зв’язок між колективами обох садочків допомогли налагодити правоохоронці Вінницького зведеного загону, що перебував у місті. Згодом до слов’янської «Казки» прибула перша невелика допомога солодощами, водою та чаєм з вінницького «Теремка».

- Коли діти отримали посилку в нас знову була розмова, вони старалися розмовляти зі мною українською мовою, я розсміялася і вони розсміялися. Я сказала, що тепер я розумію – в нас одні серця, нас поєднують не тільки такі загальні проблеми, а й мова. Мова в нас одна… - продовжує завідуюча.

Вінницькі дітлахи подружилися з однолітками зі Слов’янська

Цього разу посилка з шоколадом з Вінниці порадувала вихованців «Казки». Командир загону підполковник міліції Сергій Сокиран каже, що це була дуже приємна місія – виконати бажання вінницьких дітей, які підтримують і їх під час нелегкої служби.

Вінницькі дітлахи подружилися з однолітками зі Слов’янська

Вихователь слов’янського садочка Світлана Барвенкова передала величезну подяку колективу і керівнику вінницького садочка за те, що люди так пройнялися їх проблемами: - Ми дуже вдячні, давайте дружити садочками!

Вінницькі дітлахи подружилися з однолітками зі Слов’янська

Сьогодні Слов’янськ повертається до мирного життя, лікує страшні рани війни з надією на мирне, світле майбутнє, яке обов’язково буде в країні таких небайдужих і світлих людей. Слава Україні!



Переглядів: 3409
Поширень: 0