Перше навчальне заняття, що проходитиме цьогоріч під гаслом «Україна – єдина країна», для старшокласників області розпочнеться переглядом документального фільму про вінницького пілота, загиблого у червні під час виконання бойового завдання у зоні АТО та посмертно нагородженого званням Герой України, Костянтина Могилка.

Документальна стрічка про героїчного підполковника, який ціною власного життя врятував десятки мешканців Слов’янська, скерувавши підбитий бойовиками літак за межі міста, створювалася за благодійні кошти та за сприяння керівника регіону.

«Сьогодні, в період боротьби за державність та незалежність, Україна народжує своїх нових героїв. І навіть у цей непростий час, коли усі наші дії – для фронту, для перемоги, ми не маємо права забувати про тих, хто пожертвував власним життям заради миру і спокою на рідній землі. Увіковічнити пам\'ять про них – найменше, що ми можемо зробити», - зазначив голова облдержадміністрації Анатолій Олійник. Та висловив переконання, що перегляд цієї стрічки сприятиме вихованню патріотичних почуттів в серцях учнівської молоді. А це чи не найважливіша позиція в становленні України як успішної та самодостатньої держави.



Переглядів: 3363
Поширень: 0