6 вересня у Вінниці замість відзначення Дня міста відбудеться чимало благодійних акцій на підтримку наших військових, які перебувають у зоні АТО, та вимушеним переселенцям. Так, цього дня з 12 по 18 годину на майдані Незалежності відбудеться соціальний проект «З Вірою у Захисників! З Надією на Мир! З Любов’ю до України!». З 14 по 19 годину – усі бажаючі мають нагоду взяти участь в благодійній екскурсії містом на ретро-трамваї. Крім того, до 12 вересня у кінотеатрі «Родина» триватиме проект «Дивись українське – підтримай країну». А з завтрашнього дня стартує ще одна акція: «Мистецтво країни – за вільну Україну», виручені кошти з якого також будуть направлені на допомогу військовим.

Цієї суботи вінничани можуть долучитися до благодійних акцій та соціальних проектів в підтримку наших військових

В зв’язку з військовими діями на південно-східних рубежах України, в цьому році День народження міста вінничани проведуть беручи участь у різноманітних благодійних акціях та соціальних проектах. «Коли було прийнято рішення про скасування відзначення Дня міста в форматі, до якого всі звикли за останні роки, ми вирішили провести заходи на підтримку наших військових. Звичайно, ми могли піти легшим шляхом – просто збирати кошти на вулицях, але я вважаю, що цей час минув, адже наразі по місту ходить чимало людей з скриньками, які збирають кошти, і не зрозуміло на що їх витрачають. А ми пропонуємо культурний продукт, підтримуючи цим самим бойовий дух та формуючи національні цінності. Тому проведення таких благодійних акцій є дуже важливим», – розповідає директор департаменту культури Ірина Френкель.

Отож, 6 вересня з 12 по 18 годину на майдані Незалежності (площа перед міською радою біля банеру ГО «Розвиток. Розвиток») відбудеться соціальний проект «З вірою у захисників! З надією на мир! З любов’ю до України!». Для проведення цього заходу об’єднали зусилля ГО «Розвиток. Розвиток», ГО «Звичка оберігати», БФ «Подільська громада» та Вінницька міська рада. «В рамках проекту відбудеться благодійний збір коштів для переселенців зі Сходу та наших військових. Наразі у Вінниці перебуває понад 400 родин переселенців, а це 900 людей, які залишились без даху над головою і потребують нашої підтримки. Тож запрошуємо всіх вінничан допомогти їм продуктами харчування та домашньою консервацією. Таким чином кожна вінницька родина зможе поділитися своїм домашнім теплом з родинами переселенців зі Сходу, - каже представник ГО «Розвиток. Розвиток» Анна Гирощук. – До того розпочався новий навчальний рік, і дітям потрібно йти до школи, тому вінничани можуть приносити для них і канцтовари. Щоденно до Вінниці прибуває 10-15 таких сімей, розпочинаються холоди, тому є потреба і у теплих речах».

Цієї суботи вінничани можуть долучитися до благодійних акцій та соціальних проектів в підтримку наших військових

Також на майдані Незалежності буде проходити благодійний збір речей для воїнів-захисників, які воюють у зоні АТО. Вінничан просять приносити білизну та термобілизну, шкарпетки, шапки, куртки, дощовики. На майдані будуть розміщені скарбнички БФ «Подільська Громада» для збору коштів на підтримку української армії. Тут же на спеціальних майданчиках проводитимуться безкоштовні майстер-класи з виготовлення солодких та пам\'ятних сувенірів, написання щирих теплих послань для захисників. Вінницька малеча самостійно та за допомогою батьків писатиме щирі листи, малюватиме спільну «Вінницьку газету миру», виготовлятиме печиво, а також декоруватиме вироби з патріотичною символікою, які разом зі зібраною гуманітарною допомогою відправляться на Схід країни, аби підтримати бойовий дух наших земляків-героїв.

Відбудуться благодійні акції й на площі Європейській. У них візьмуть участь навчальні заклади Вінниці, громадські організації, фотохудожники, комунальні заклади міста, такі як Центр підліткових клубів «Універ». Тут художники продаватимуть свої роботи, а виручені кошти підуть на підтримку військовослужбовців.

Минулої п’ятниці у Вінниці вже розпочалася акція «Митці країни за вільну Україну», і на сьогодні Міський клуб у мікрорайоні Сабарів вже зібрав 800 гривень на підтримку військових в зоні АТО. За три дні реалізації проекту «Дивись українське – підтримай країну», що проходить у кінотеатрі «Родина», вдалося зібрати більше 10 тисяч гривень. До речі, цей проект триватиме до 12 вересня, тож організатори запрошують долучитися до нього усіх віннчаини та відвідати благодійні кіносеанси, виручені кошти з яких будуть направлені на придбання термобілизни для учасників АТО.

Цієї суботи вінничани можуть долучитися до благодійних акцій та соціальних проектів в підтримку наших військових

З 3 вересня у Вінниці розпочинається і проект «Мистецтво країни – за вільну Україну». В його рамках культурні заклади міста проводитимуть концертні програми, кошти з яких будуть направлені на допомогу армії. «3 вересня о 18.30 у залі Вінницької обласної філармонії відбудеться концерт «Мистецтво за мир» за участю Академічного міського камерного хору «Вінниця» та Академічного камерного оркестру «Арката». 5 вересня на площі Тараса Шевченка о 17 годині на всіх бажаючих чекає мистецька акція «Україна – єдина країна» за участю творчих колективів міста та Академічного державного ансамблю пісні і танцю «Поділля» Вінницької обласної філармонії», – розповідає директор Центру концертних і фестивальних програм Максим Філанчук.

До акції на підтримку наших військових в зоні АТО приєднуються музиканти муніципального оркестру «ВінБенд» та молоді рокери з Німеччини.

Також у рамках проекту «Мистецтво країни – за вільну Україну» 6 вересня о 16 годині в Будинку офіцерів відбудеться концертна програма «Моя люба Вінниця» за участю муніципального естрадно-духового оркестру «ВінБенд», Академічного муніципального камерного хору «Вінниця» та солістів естрадних студій міста.

Цієї суботи вінничани можуть долучитися до благодійних акцій та соціальних проектів в підтримку наших військових

Тут лунатимуть пісні про Вінницю. Також у Будинку офіцерів в цей же день о 20-ій годині пройде концерт за участю гуртів «Behind the masquarede» та «Celestians» (Німеччина - Нідерланди). 10 вересня о 16-ій годині всіх запрошують на концерт «Пісні для Перемоги» у Міський палац мистецтв. Тут виступатимуть Ольга Мельник та вихованці майстерні «Зоряна мрія» у супроводі гурту «Клондайк». Квитки на заходи проекту можна придбати у касах Будинку офіцерів. «Середня вартість квитків кіносеансів та концертів – 10 – 20 гривень. Але ви отримуєте не лише враження від концертних програм, а й усвідомлення того, що ваші кошти підуть на спільну справу», – зазначила Ірина Френкель.

Соціально-благодійний проект дає можливість вінничанам висловити свою повагу, гордість, вдячність, визнання, турботу, яку всі ми відчуваємо до наших героїчних воїнів-захисників. Адже ми з вами завжди були небайдужими та єдиними.

Квитки на заходи проекту можна придбати, зателефонувавши по номерам: 61-16-72 або 093 370-59-48 (адміністратор проекту - Альона).



Переглядів: 4645
Поширень: 0