У родинах переселенців із Луганської та Донецької областей, а також Кримського півострова, які проживають в нашому регіоні уже народилося 22 дітей: 9 хлопчиків та 13 дівчаток.

Про це повідомила директор Департаменту охорони здоров’я та курортів облдержадміністрації Тетяна Бабій. За її словами, породіллі забезпечені безкоштовно всіма необхідними ліками та засобами медичного призначення, а при виписці із пологових будинків немовлят відвідують дільничні педіатри за місцем проживання.

Нині на Вінниччині проживає 3170 осіб з Донецької та Луганської областей та майже 500 громадян з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

«Тимчасово переміщені особи повинні стати на медичний облік у найближчому закладі охорони здоров’я аби отримувати повноцінну медичну допомогу. На Вінниччині щоденно здійснюється моніторинг надання медичних послуг громадянам які прибули з Донбасу та Криму. Так, лише за минулий тиждень звернулося 99 осіб дорослого населення і 59 дітей. Загалом з березня місяця у лікарські заклади регіону за медичною допомогою звернулося 672 дорослих і 583 дітей» – Тетяна Бабій.



Переглядів: 2638
Поширень: 0