Працівники державної служби боротьби з економічними злочинами вінницького міського відділу міліції затримали «на гарячому» під час отримання неправомірної винагороди голову однієї з громадських організацій Вінниччини. 60-річний чоловік вимагав 10 тисяч гривень за сприяння у вирішенні питання про закриття кримінального провадження щодо можливих шахрайських дій керівником одного з благодійних фондів.

Як повідомив начальник Вінницького міського відділу міліції Юрій Куций, кілька тижнів тому затриманий звернувся з заявою до міліції, що керівник одного з благодійних фондів можливо привласнює благодійні кошти. За даним фактом слідчим відділом міліції було відкрито кримінальне провадження та розпочате досудове розслідування, в ході якого з’ясувалося, що голова громадської організації запропонував 36-річному керівнику благодійного фонду за грошову винагороду в розмірі 10 000 гривень написати заяву, що претензій до нього немає, після чого кримінальне провадження буде закрите.

60-річний голова громадської організації був затриманий міліціонерами біля одного з місцевих ринків на «гарячому» під час отримання частини з необхідної суми – 3 000 гривень. У затриманого правоохоронці вилучили грошові кошти з написом «Хабар», який з’явився на купюрах в променях ультрафіолетової лампи.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної винагороди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої винагороди). Затриманому оголошено про підозру. За таке кримінальне правопорушення йому загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна та із спеціальною конфіскацією.



Переглядів: 3456
Поширень: 0