23 вересня на центральній площі Вінницького міського палацу дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної зібрались школярі міста на лінійку пам’яті з нагоди Дня партизанської слави, аби вшанувати пам’ять про тих, хто ціною власного життя заплатив за наше щасливе майбутнє.

Школярі міста зібрались на лінійку пам\'яті з нагоди Дня партизанської слави

Сьогодні з почуттям безмежної подяки й любові, учасники дійства віддали данину поваги ветеранам антифашистського опору: колишнім підпільникам і партизанам, захисникам і визволителям рідної землі – усім, кого ми з гордістю називаємо народними месниками. Мільйони українців, у тому числі тисячі вінничан, пройшли крізь цей ворожий гніт  і не скорилися. Серед них Олексій Прокудін, Петро Волинець, Ігор Войцехівський, Іван Бевз, та ще одна невмируща героїчна постать - Лариса Степанівна Ратушна, ім’я якої носить Палац.

Школярі міста зібрались на лінійку пам\'яті з нагоди Дня партизанської слави

Зворушливо і трепетно звучали слова про загиблих у тій страшній війні. У піснях та віршах, юні артисти зі студії естрадного вокалу «Браво», вокальних ансамблів «Джерельце» та «Камертон» та Зразкового колективу театральної студії «Мельпомена» намагались передати всю біль і скорботу про величезні втрати, які пережила наша рідна земля в роки Великої Вітчизняної війни. Покладання квітів до пам’ятника лялі Ратушної стало символом подяки та вшанування вічних героїв.

Школярі міста зібрались на лінійку пам\'яті з нагоди Дня партизанської слави

З розумінням того, що, на превеликий жаль, і сьогодні Україна потопає у вогні гніту та неспокою, як ніколи раніше, наша земля потребує захисту, а українські солдати нашої з вами підтримки. Тому всі учасники лінійки долучились до Всеукраїнської акції «Голуб миру». Кожна дитина прикріпила паперового голуба до прапора нашої держави, якій ніби молив у неба, щоб наші землі були квітучими, а держава незалежною, щоб кожного ранку у безхмарному небі піднімалось сонце, а над Україною линула переможна пісня.



Переглядів: 3728
Поширень: 0