До початку опалювального сезону у центральній частині міста буде перекладено 217 м теплотраси. Попередньоізольовані трубопроводи, які кладуть замість старих мереж, дозволять надавати мешканцям Центру та Замостя якісніші послуги з гарячого водопостачання і теплозабезпечення та значно зменшити тепловтрати носія під час транпортування до споживачів.

Теплопостачальні підприємства Вінниці готуються до початку опалювального сезону. Разом з ремонтами котелень та центральних теплових пунктів, тепловики проводять і масштабні роботи на теплових мережах.

На початку серпня по вулиці Соборній, біля Центрального мосту, розпочато перший етап реконструкції тепломереж, які ще з 70-х років минулого сторіччя забезпечують гарячою водою та теплом будинки центральної частини міста та Замостя. Через вік ці теплотраси вже потребували заміни, адже майже щоденно у різних місцях аварійним бригадам доводилося ліквідовувати різні за складністю пориви.

З 29 серпня Центр уже «перекинуто» на нові труби. Перебоїв з постачанням гарячої води через капремонт мережі городяни не відчули, адже заміна теплотрас велася без відключення старої системи. Наразі тепловики вже розпочали прокладку теплоізольованих труб по вулиці Першотравневій. Ця нова мережа дозволить забезпечити якісним теплоносієм під час наступного опалювального сезону мешканців багатоповерхівок Замостя. На сьогоднішній день тепловикам ще залишилось провести монтажні роботи з під’єднання нової мережі до ТЕЦ.

Загалом же в рамках цього проекту буде замінено 217 м трубопроводів. За сприятливих погодних умов весь комплекс робіт закінчать до 8 жовтня. За словами керівника КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» Олега Пізняка, завдяки заміні мережі вдасться майже вдвічі знизити тепловтрати, до того ж не буде перебоїв з подачею гарячої води та тепла через аварії: «Модернізація тепломереж, враховуючи сьогоднішні реалії, є дуже важливою. Але у Вінниці ці роботи ведуться вже майже сім років, що вже дало змогу провести модернізацію четвертої частини трубопроводів на попередньоізольовані. Заміна ж цієї ділянки мережі дозволить забезпечити стабільну та надійну подачу тепла мешканцям Центру та Замостя».

Реалізація проекту відбувається за кошти Фонду муніципальних інвестицій, який замається кредитуванням заходів з енергозбереження комунальних підприємств. Під цей проект КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» було виділено майже 4 млн. грн. кредитних коштів.​



Переглядів: 3459
Поширень: 0