Мирний план Президента дозволяє країні повернутися до мирного життя і почати вирішувати проблеми, що накопичилися. Про це під час прямого ефіру на телеканалі «Україна» сказав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.

За його словами, згідно закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», в результаті виборів будуть обрані представники місцевого самоврядування, які надалі почнуть опікуватись питаннями окремих територій, про які йдеться в законі.

«На території Донецької та Луганської областей, непідконтрольних українській владі, люди мають безліч запитань, безліч проблем, які вимагають негайного вирішення. Ми розуміємо, як це важливо і йдемо до цього. Але цей рух має відбуватися в тому числі і в зворотному напрямку – питання єдності України не є предметом дискусії», - сказав Володимир Гройсман.

Разом з тим він зазначив, що держава готова забезпечити усе необхідне для того, щоб внутрішньо переміщені особи зі Сходу України, яких офіційно сьогодні більше 270 тисяч, були забезпечені житлом та мали змогу інтегрувалися до мирного життя.

Він також повідомив, що Урядом за дорученням Президента України ще у серпні було зібрано близько 750 тисяч тон гуманітарної допомоги мешканцям Донецької і Луганської областей.

«Ця високоякісна продукція, у тому числі товари першої необхідності, була направлена на два склади Міжнародного Червоного хреста. Але, на жаль, сьогодні лише 60 тон цього вантажу доставлено в Луганську область. Решта через неорганізованість і відсутність якісного механізму доставки все ще лежить на складах Червоного хреста. Наголошую, Україна готова максимально і в необхідних об’ємах допомагати і підтримувати тих, хто цього потребує», - зазначив Володимир Гройсман.



Переглядів: 2726
Поширень: 0