Цієї зими вулиці міста прибиратиме 67 одиниць спеціалізованої техніки, ще 27 транспортних засобів працюватиме на прибудинкових територіях. Для посипання доріг вже підготовлено більше трьох тисяч тон протиожеледних матеріалів. А в житловому фонді завершуються всі підготовчі роботи. Як і на теплопостачальних підприємствах, що протягом літа виконали комплекс необхідних робіт по підготовці котелень та мереж до опалювального періоду.

24 вересня у вінницькій мерії пройшла розширена нарада з керівниками профільних департаментів та комунальних підприємств, які забезпечують стабільну роботу усіх сфер життєдіяльності міста. Питання, яке обговорювалось на засіданні, стосувалось стану готовності до зими всіх галузей Вінниці.

Цьогорічний опалювальний сезон проходитиме в особливих умовах економії газу. Відповідно до постанови Уряду, як і всі населені пункти, Вінниця має скоротити споживання «блакитного палива» на 30%. Тому містом було розроблено ряд технічних і організаційних заходів, які дозволять досягти такого результату. Левову частку у цій економії займуть організаційні моменти, які дадуть економію 21%. До таких належить: відтермінування початку опалювального сезону, оптимізація температурних показників гарячої води та графіку теплопостачання тощо. Економити газ дозволять і технічні заходи – заміна тепломереж на попередньоізольовані труби (значно зменшить втрати під час транспортування), поточні та капітальні ремонти котелень та центральних й індивідуальних пунктів, застосування альтернативних видів палива.

Враховуючи економію газу, в місті очікується підвищене навантаження на електромережі. Тому в.о. міського голови Сергій Моргунов під час наради звернув особливу увагу на забезпечення стабільного електропостачання. Сьогодні ця стабільність залежить від усіх: і від відповідних підприємств, і від самих вінничан. Адже на скільки люди будуть грамотно користуватись електроенергією та організовувати свій побут так, щоб не перевантажувати електромережі в «години пік», залежатиме, чи справно працюватимуть системи будинків.

За словами в.о. директора департаменту житлового господарства Олега Лавріка, для профілактики аварій на електромережах багатоповерхівок протягом міжопалювального сезону здійснювався ремонт електрощитових, а серед мешканців проводиться роз’яснювальна робота. Окрім цього він повідомив, що відповідно до запланованого переліку робіт, житловий фонд на сьогоднішній день до зимового періоду вже підготовлено, а на базі аварійно-диспетчерської служби проведено технічний огляд всіх 27 транспортних засобів та тротуарно-прибиральної техніки, які є на балансі ЖЕКів.

Економити електрику будуть і при освітленні вулиць міста. У цьому році замінено та встановлено 180 енергозберігаючих світильників. В Вінниці ще з 2006 року почали замінювати звичайні лампи на енергозберігаючі та розширювати мережу вуличного освітлення. На той момент було встановлено 1 689 енергоощадних ламп. Сьогодні у Вінниці вже налічується майже 20 тисяч економних вуличних світильників, що становить близько 98% від загальної кількості (всього у місті 20 307 світлоточок). Також у 2014 році в місті почали використовувати світлодіодні лампи для вуличного освітлення. Ними оснащено вуличні ліхтарі цілого кварталу в Тяжилові та окремі світильники в різних куточках міста.

Одразу по завершенню минулого опалювального сезону до роботи взимку почали готуватись і теплопостачальні організації. КП «Вінницяміськтеплоенерго», яке обслуговує майже 80% багатоповерхівок міста, у 39 котельнях та ТЕЦ провело капітальні та поточні ремонти, і вони вже готові забезпечувати опаленням помешкання вінничан. Підготовлено до роботи взимку і 184 центральних та індивідуальних теплових пунктів, замінено 5,6 км теплових мереж .

Для належного утримання доріг та тротуарів у зимовий період вже закуплено більше 3 тисяч тон посипочного матеріалу. Для початку сезону цього достатньо, але Сергій Моргунов дав доручення підприємствам, які займаються утриманням шляхів, звернути особливу увагу на створення резервів усіх необхідних матеріалів – посипочних, паливно-мастильних матеріалів, запасних частин до транспорту та ін. Уся наявна техніка, а це 67 одиниць, на 85 % готова до зимового утримання доріг. Більшість цієї спецтехніки є всесезонною, тому зараз вона ще задіяна у прибиранні і утриманні доріг.

«Ми не знаємо, яка буде зима, але знаємо одне, що сьогодні є проблема з енергоносіями, тому енергозбереження є дуже важливим. Для нас у пріоритеті має бути роз’яснювальна робота по всіх галузях: по житловому фонду, по освіті, культурі, медицині. Енергозбереження - це не просто слова. Любий відсоток економії полегшує навантаження на інші галузі. Друге, оперативна ліквідація аварійних ситуацій, особливо взимку. Якщо в нас встановлено три години на такі роботи, то це мають бути три години. Якщо необхідно більше часу, то це має бути обґрунтовано і оформлено у відповідному порядку. І третє, прибирання. Ми повинні належним чином забезпечити прибирання міста взимку. Особливо хочу звернути увагу на розчищення тротуарів. Вінничани не повинні відчувати жодних незручностей у пересуванні містом», - зазначив Сергій Моргунов підсумовуючи нараду.



Переглядів: 3381
Поширень: 0