Понад 50% пожеж, які стаються у Вінниці протягом року, припадають на початок осінньо-зимового періоду. Це пов’язано з недотриманням правил пожежної безпеки, необережним поводженням з вогнем та неправильною експлуатацією чи монтажем систем опалення.

Щороку восени різко зростає кількість пожеж в житловому секторі. Цей період припадає на похолодання і люди починають запускати свої системи опалення після тривалої перерви.

За словами заступника начальника Вінницького міського відділу Головного управління ДСНС України у Вінницькій області Сергія Колісника, основними причинами виникнення пожеж є: необережне поводження з вогнем (57,8% від загальної кількості), порушення правил пожежної безпеки під час монтажу і експлуатації електромережі (28,3%), під час монтажу та експлуатації пічного опалення (1,7%), підпали та пустощі дітей з вогнем.

За 9 місяців поточного року на території міста зареєстровано 258 пожеж, економічні втрати від яких склали майже 9 млн. грн. Під час пожеж у Вінниці загинуло троє людей, травмовано - 11, врятовано - 9.

«Щоденно у місті в середньому виникала одна пожежа, економічні втрати від якої складали 34,1 тис. грн., - зазначає Сергій Колісник. – В той же час, аналіз пожеж на об’єктах незалежно від форм власності, профілактику на яких здійснюють органи державного пожежного нагляду, показує, що кількість пожеж порівняно з 2013 роком зменшилась на 40% і становить 6 випадків проти 10. Під час розслідування таких випадків встановлено, що основною причиною виникнення пожеж є невиконання вимог законодавчих та нормативних актів з питань пожежної безпеки».​



Переглядів: 3016
Поширень: 0