Щорічно Вінницький міський палац дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної збирає школярів міста на цікаві майстер-класи під назвою «Палац - майстерня творчості й натхнення»,  метою яких є ознайомлення дітей з різними видами сучасного та традиційного декоративно-прикладного мистецтва та залучення якомога більшої кількості дітей до позашкільної освіти.

Кожного року професійні педагоги відділу декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва Палацу обирають нові і цікаві теми для майстер-класів: «Українська іграшка», «Традиційні українські ремесла», «Новорічний хендмейд». В цьому році захід був присвячений виготовленню патріотичної символіки.

У міському палаці мистецтв для школірів проводять майстер-класи з виготовлення патріотичної символіки

Сьогодні, коли наша країна, дорогою ціною виборює право називатись незалежною, вільною, великою Українською державою, національно-патріотична символіка, синьо-блакитні кольори є досить актуальними, адже вони підносять наш дух, гріють душі і серця усіх українців, єднають нас в одну велику родину. Педагоги та вихованці Палацу за пропонували такі майстер-класи як: виготовлення брошки «Краса української душі» у техніці декорування стрічками, брошки «Український віночок» у техніці шиття та декорування стрічками, виготовлення м’яких іграшок «Синьо-жовте серце України» та «М’ячик жовто-блакитний», пошиття браслету «Українська перлинка», виготовлення патріотичної листівки «Рідна Вінниця», створення прикраси для волосся у техніці в’язання, за допомогою витинанки - «Голуба миру», створення прапорцю «Я люблю Україну» у техніці аплікація, майстер-клас з тістоплатики «Рідні серцю кольори» та виготовлення обруча в техніці казанші «Краса по-українські».

У міському палаці мистецтв для школірів проводять майстер-класи з виготовлення патріотичної символіки

Під час майстер-класів діти вчилися створювати власні обереги з елементами символіки нашої держави. Кожна дитина проявила свою творчість та старанність, адже кожному хотілось показати виріб виготовлений власними руками усім присутнім заходу.

У міському палаці мистецтв для школірів проводять майстер-класи з виготовлення патріотичної символіки

Блиск очей кожного учасника майстер-класу говорить про те, що діти отримали масу позитивних вражень від нових знайомств, приємного спілкування з однолітками, спільних творчих справ, а головне радість від проведеної роботи.



Переглядів: 5235
Поширень: 0