8 жовтня пложежно-рятувальну виставку Головного Управління ДСНС області знову відвідали вінницькі школярі. Дітлахи під час екскурсії дізнались про діяльність пожежно-рятувальної служби Вінниччини, її історію та сьогодення, про самовіддану, героїчну професію рятувальника. У 4 виставкових залах пожежного музею є чимало цікавої та повчальної для дітей інформації. Найчисельнішими та найактивнішими відвідувачами музею є, звісно, наймолодші школярі, які з радістю та цікавістю розглядають музейні експонати.

Як і 20-30 років тому, школярі так само знайомляться з роботою рятувальників у пожежному музеї

Захід зазвичай розпочинається розповіддю про героїв, які поклали своє життя під час ліквідації аварії на Чорнобильській атомній станції.

У залі історії школярі оглядають засоби гасіння пожежі та пожежно-технічне обладнання, яке було на озброєнні пожежників у минулі століття. Цікавими експонатами є кінно-бочковий хід який зберігся до цих часів та пожежний насос.

Як і 20-30 років тому, школярі так само знайомляться з роботою рятувальників у пожежному музеї

Одна із експозицій музею присвячена пожежній безпеці та приладам, що допомагають запобігати загорянням як на великих підприємствах, так і в побуті. Дітям наочно демонструють, як спрацьовує пожежна сигналізація.

У ході екскурсії з дітьми проводяться тематичні бесіди на тему безпеки життєдіяльності.

Як і 20-30 років тому, школярі так само знайомляться з роботою рятувальників у пожежному музеї

Окрім того, школярі можуть оглянути техніку і спорядження, котрі є на озброєнні працівників державної пожежно-рятувальної частини № 1 міста Вінниця. Наприкінці зустрічі із рятувальниками школярі залюбки приміряли амуніцію рятувальників та сфотографувались на пам\'ять.

Залишаючи стіни виставки, маленькі відвідувачі висловили слова вдячності, адже візит до музею окрім позитивних вражень, дарує ще й такі необхідні знання у сфері безпеки життя.



Переглядів: 3047
Поширень: 0