Оперативниками Управління по боротьбі з організованою злочинністю були викриті службові особи одного з товариств – переможця тендеру, які вирішили збагатитися за державний кошт. Уклавши договори субпідряду з фіктивним підприємством, спритники розтратили майже 240 тисяч гривень.

В ході проведення заходів, спрямованих на викриття кримінальних правопорушень, вчинених на пріоритетних напрямках оперативно-службової діяльності працівники УБОЗу виявили факт розтрати грошових коштів товариством, яке перемогло у тендерній процедурі.

За словами начальника УБОЗ УМВС України у Вінницькій області Валерія Пастуха, службові особи товариства, здійснюючи виконання проектної документації, уклали договори субпідряду на виконання розробки генерального плану та технологічної частини проекту до проектно-кошторисної документації із підприємством, яке має ознаки фіктивності. Провівши безтоварні операції з контрагентом, службовці розтратили ввірені кошти.

За даним фактом слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Триває розслідування.


Переглядів: 2261
Поширень: 0