Через відтермінування опалювального сезону у школярів Вінниччини не буде традиційних осінніх канікул. Їх перенесуть на більш холодну пору року, точніше, додадуть до зимових, коли очікується найбільш піковий температурний період.

- Оскільки ще невідомо, коли саме почнеться опалювальний сезон і поки дозволяє погода, з першої чверті учні плавно перейдуть у третю, без канікул. Зате будуть довшими на тиждень зимові канікули - осінні до них додадуться. Загалом відпочинок у школярів не скорочуватиметься, згідно із нормами, діти, як завжди, матимуть не менше 30 днів канікул протягом навчального року, - розповів Ігор Івасюк, директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

Також Ігор Івасюк зазначив, що в області із 888 шкіл залишаться тільки 177, які працюватимуть на газу, оскільки у цих закладах немає можливості перейти на альтернативні види палива.

Найкраща ситуація із закупівлею вугілля цього року у школах Хмільницького, Томашпільського, Ямпільського і Шаргородського районів - там підготувалися до зими майже на 100%. А от у Вінницькому районі лишився всього триденний запас - через суперечки між двома фірмами за тендер вугілля все ніяк не закуплять.



Переглядів: 5599
Поширень: 0