Уряд готується до розвитку будь-яких сценаріїв у період опалювального періоду, оскільки сьогодні для України питання газу і вугілля мають політичний характер, а не економічний. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман по завершенню Урядового антикризового енергетичного штабу.

Посилаючись на дані Мінпаливенерго, Володимир Гройсман поінформував, що відомство продовжує виконувати контракти з постачання вугілля. Однак, щоб мати чітке бачення ситуації в енергетичні сфері, Віце-прем’єр-міністр поставив завдання перед Мінпаливенерго підготувати календарний графік постачання вугілля, вироблення електроенергії до кінця 2014 року і недопущення будь-яких зривів.

«Що стосується газу, то за 1 декаду жовтня, як нам звітує НАК «Нафтогаз», споживання йде в межах визначеного ліміту, але зрозуміло, що цьому сприяють погодні умови. Сьогодні я поставив перед ними завдання, що газом, в першу чергу, мають бути забезпечені населення і соціальна сфера», - сказав Володимир Гройсман.

Віце-прем’єр-міністр зосередив увагу на тому, що встановлені ліміти споживання газу обов’язково мають дотримуватися всіма регіонами, оскільки від цього залежить стабільність проходження опалювального періоду.

Володимир Гройсман також поінформував, що «Україна спільно з американськими і канадськими партнерами доопрацьовує план, який передбачає реагування на різні сценарії проходження опалювального періоду в країні, в тому числі і той, при якому Україна і далі не отримуватиме жодної краплини імпортованого газу чи матиме інші недопостачання, які можуть виникнути в енергетичній сфері», - зазначив урядовець.

Він наголосив, що технічно до опалювального періоду Україна була готова, як планувалося, на 1 жовтня 2014 року. Мінрегіон здійснив перевірку 17 регіонів на їх готовність до зими і підтвердив стовідсоткову технічну готовність до проходження опалювального періоду.

«Якщо будуть несприятливі погодні умови, то буде розпочато опалювальний період в тих регіонах, де такі погодні умови будуть вимагати включення опалення», - сказав Володимир Гройсман.



Переглядів: 3006
Поширень: 0