Близько першої години ночі на телефон 77-річної вінничанки зателефонувала невідома і повідомила тривожну новину: «Ваш онук скоїв ДТП». Щоб «залагодити» проблему з міліцією незнайомка запропонувала свої послуги всього… за 15 тисяч доларів.

Літня жінка дуже розхвилювалася та відразу ж повірила в розказану байку. Таких грошей у неї не було. В розмові шахрайка дуже швидко зрозуміла, що жертва у неї на «гачку», тож знизила суму до чотирьох тисяч доларів.

Шахрайка порадила не гаяти часу та домовилась про зустріч. Зловмисниця заїхала за пенсіонеркою на таксі. Разом жінки під’їхали до зупинки громадського транспорту, що по вул. Пирогова. Шахрайка взяла гроші та наказала пенсіонерці чекати у машині, доки вона піде передавати гроші за «визволення» онука.

Після години очікування, зловмисниця так і не повернулась. Зрозумівши, що її ошукали, пенсіонерка одразу звернулась по допомогу до працівників міліції.

За словами начальника Управління карного розшуку полковника міліції Олександра Цимбалюка, спостерігається негативна тенденція до зростання такого роду шахрайств. Якщо у минулому році за дев’ять місяців було зареєстровано 1150 таких злочинів, то цьогоріч вже 1400 шахрайств.

Практично щодня в міліцію звертаються обдурені люди, які перерахували кошти шахраям за «звільнення» родичів з міліції, «залагодження» питань з приводу скоєння ними дорожньо-транспорних пригод, почастішали випадки шахрайств, пов’язаних з розрахунками за придбанням товарів через мережу Інтернет.

Працівники міліції вкотре звертаються до громадян не втрачати пильність. Отримавши подібні дзвінки, перш за все, зателефонуйте тим, хто начебто потрапив у біду. Якщо Вам зателефонували невідомі і під будь яким приводом просять перерахувати гроші – не гайте часу, звертайтеся до міліції.



Переглядів: 3184
Поширень: 0